Άγριο ξύλο, δακρυγόνα, αύρα, ακόμη και μπουνιές σε συλληφθέντες με χειροπέδες, τραυματίες, χημικά σε ανάπηρο διαδηλωτή, προπηλακισμοί βουλευτών, δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και δικηγόρων.

Ads

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την έφοδο της αστυνομίας κατά της πορείας αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη είναι αποκαλυπτικά της άγριας καταστολής, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας 

Τα ντοκουμέντα κατακλύζουν το διαδίκτυο και οι καταγγελίες έφτασαν μέχρι και στο βήμα της Βουλής από τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδη, ο οποίος κατήγγειλε τον προπηλακισμό του από άνδρα των ΜΑΤ. «Φύγε Κλέωνα, φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ….», φέρεται να του είπε.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δείχνει αστυνομικό των ΜΑΤ να χτυπά στο πρόσωπο διαδηλωτή ο οποίος είναι δεμένος με χειροπέδες και οδηγείται στην κλούβα από άλλους αστυνομικούς, ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα ακόμη βίντεο που φαίνεται διαδηλωτής σε αμαξίδιο να προσπαθεί να ξεφύγει από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκάλεσαν τα χημικά των ΜΑΤ.

Ads

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει ΕΔΕ με βάση τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας πως έχουν μετακινηθεί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Έσπευσε ωστόσο να ισχυριστεί ότι το «θύμα» των επεισοδίων ήταν η αστυνομία και ότι υπάρχουν και τραυματίες αστυνομικοί, ενώ ενημέρωσε και για 14 προσαγωγές.

image