Η χήρα εργαζομένου της Renault, ο οποίος αυτοκτόνησε, κατέθεσε αγωγή για βαριά αμέλεια σε βάρος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σημειώνοντας πως ο λόγος που οδήγησε τον σύζυγο της στο απονενοημένο διάβημα ήταν η τρομοκρατία που υφίστατο από τη διοίκηση της εταιρείας.Τον Οκτώβριο 2006, ο 39χρονος σύζυγος της προσφεύγουσας, μηχανικός στη Renault, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο των γραφείων της Renault στο Γκιγιανκούρ, δυτικά του Παρισιού.

Ads

Σε μια συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Parisien», η χήρα του 39χρονου μηχανικού ανέφερε ότι αρκετούς μήνες πριν από το θάνατό του συζύγου της, η Renault τον πληροφόρησε ότι θα μετατεθεί για 14 μήνες σ’ ένα παράρτημα της στη Ρουμανία. «Αυτό του προκάλεσε μεγάλο άγχος. Θεωρητικά μπορεί κανείς να αρνηθεί τέτοιου είδους αποστολές, όμως δεν λες όχι στη Renault», δήλωσε. Η ίδια προσέθεσε πως ο σύζυγός της «εργαζόταν συνεχώς, πεπεισμένος ότι δεν ήταν αρκετά καλά οργανωμένος ώστε να τελειώνει τη δουλειά του εγκαίρως μέσα στο κανονικό ωράριό του, ενώ στην πραγματικότητα του ζητούσαν να κάνει συνεχώς περισσότερα».

Η αγωγή κατατέθηκε την ίδια στιγμή που δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο αυτοκτονιών στη γαλλική εταιρεία France Telecom, η οποία μετρά 25 νεκρούς εργαζόμενους από την αρχή του 2008.