Το σκοτάδι και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων, δηλαδή, η χαμηλή νέφωση, η ομίχλη και η βροχή, έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή των ερευνών από τις επίγειες δυνάμεις για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού διθέσιου αεροσκάφους που αγνοείται.

Ads

Πριν σταματήσουν οι έρευνες, δυνάμεις της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, ερεύνησαν ορισμένα εξαιρετικά δύσβατα σημεία, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν θεωρηθεί ως πιθανά για την πτώση του αεροσκάφους.

Όμως, από την έρευνα δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος. Έτσι, οι δυνάμεις επιστρέφουν στη βάση τους, για να συνεχίσουν από νωρίς το πρωί επανεκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Αξίζει να αναφερθεί πως, η έρευνα ξεκίνησε από την περιοχή των Μηλιωτάδων και εξελίχθηκε σε Γρεβενίτι, Διπόταμο, Μανασσή και Καλουτά.

Ads

Παράλληλα με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών, κινήθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα C-130.

Σημειώνεται πως, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, είχε την τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων στις 12:28. Βρισκόταν πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου.

Από την ώρα εκείνη κάθε επικοινωνία διακόπηκε, χωρίς ο πιλότος να αναφέρει τίποτα για τεχνικό πρόβλημα ή βλάβη.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κοζάνης μία νωρίτερα.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr