Η «πρεμούρα» των χρυσαυγιτών να αρνούνται – δημοσίως – τη ναζιστική ιδεολογία τους ακόμη και όταν «πιάνονται στα πράσα» τείνει να γίνει παροιμιώδης.

Ads

Τελευταίο τεκμήριο αυτής της τακτικής αποτελεί η επιβεβαίωση της πραγματικής φωτογραφίας (αλλά και του φωτομοντάζ του Ηλία Κασιδιάρη) στην οποία ο υπόδικος βουλευτής και εκπρόσωπος της ναζιστικής οργάνωσης, εμφανίζεται, μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης, να κρατά τη σημαία της Βέρμαχτ με τη ναζιστική σβάστικα.

Ο Κασιδιάρης είχε ισχυριστεί ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών», όταν είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία, είχε κάνει «φωτομοντάζ», όμως στο δικαστήριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητά της. Η γνήσια φωτογραφία, που βρέθηκε στο κινητό του Κασιδιάρη, δείχνει ομάδα χρυσαυγιτών να αποτίουν τιμή στη Βέρμαχτ, τον στρατό της ναζιστικής Γερμανίας που σκόρπισε τον θάνατο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία jailgoldendawn.com, η φωτογραφία έχει ημερομηνία 21/12/2012, βραδιά της «ορκωμοσίας» του – μετέπειτα δολοφονημένου χρυσαυγίτη – Φουντούλη (διακρίνεται όρθιος αριστερά) κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Πρόκειται για την ίδια σημαία που οι Γερμανοί ανάρτησαν στην Ακρόπολη όταν κατέλαβαν την Αθήνα.

Ads

Το βίντεο με το φωτομοντάζ του Κασιδιάρη, στο οποίο ισχυρίζεται πως στην υποτιθέμενη «γνήσια» φωτογραφία η σημαία έχει πάνω το στόχο και όχι τη σβάστικα…: