Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον Άγιο Παντελεήμονα για την άγρια δολοφονία της Κουβανής τρανς, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της το βράδυ της Δευτέρας.

Ads

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες της δολοφονίας της Κουβανής τρανς μέσα στο σπίτι της.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν από τα χείλη εκατοντάδων διαδηλωτών ήταν «Οργή και θλίψη, η Άννα θα μας λείψει», «Οργή και λύσσα για τις δολοφονημένες αδερφές μας» και «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει στον δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη».

 


Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας έχει μπει και η στάση των Αρχών στην ανακοίνωση του στυγερού εγκλήματος. Ειδικότερα… αρχικά η είδηση που αναπαράχθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης βασίστηκε σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, και ανέφερε το θύμα ως άνδρα κουβανικής καταγωγής που βρέθηκε νεκρός μέσα σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Εν τέλει η ταυτότητά της έγινε γνωστή αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, προκαλώντας τη σφοδρή κριτική και οργή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την κάλυψη του γεγονότος, αποδίδοντας ευθύνες στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes και τον συντάκτη, Αλέξανδρο Τάσσο, “Ο εσφαλμένος έμφυλος προσδιορισμός του θύματος δεν είναι λάθος της αστυνομίας, αλλά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που μετέφερε διαστρεβλωμένη την είδηση μέσω τηλεγραφήματος στους συνδρομητές του”.

Το ερώτημα για το ποια ήταν η “ενημέρωση” από την Ελληνική Αστυνομία παραμένει.

 

 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις έκαναν λόγο για «επιθέσεις μίσους» και κάλεσαν την Πολιτεία να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και ιδιαίτερα των τρανς προσώπων και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ.

Μάλιστα, κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τετάρτη (12/7), στις 20:00.

 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της Άννας αποδίδεται σε αιμορραγικό σοκ, με το θύμα να φέρει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο βαθιές μαχαιριές στον λαιμό και στο κεφάλι τα τραύματα ήταν επιφανειακά και πιο διάσπαρτα, που όμως και αυτά προκάλεσαν αιμορραγία.

Τα στοιχεία της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος της προσδιορίζεται χρονικά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ποια ήταν η άτυχη Κουβανή

Η Άννα είχε καταγωγή από την Κούβα, ενώ αποφάσισε πριν περίπου τέσσερα χρόνια να μεταναστεύσει στην Ελλάδα, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον.

Η ίδια λάτρευε τον χορό από παιδί και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο γνωστό κλαμπ Koukles, όπου έκανε drag show.