Τρανσφοβικό έγκλημα σημειώθηκε στην οδό Φυλής το απόγευμα της Δευτέρας, όταν μια τρανς γυναίκα καλλιτέχνις, με καταγωγή από την Κούβα, η Άννα Ιβάνκοβα, εντοπίστηκε νεκρή, με τραύματα από μαχαίρι, στο διαμέρισμά της.

Ads

Αρχικά, η είδηση που αναπαράχθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης βασίστηκε σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, και ανέφερε το θύμα ως άνδρα κουβανικής καταγωγής που βρέθηκε νεκρός μέσα σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα η είδηση ανέφερε: Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα ένας άνδρας κουβανικής καταγωγής σε σπίτι στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.

Την σορό του άνδρα εντόπισε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που πήγε για να εισπράξει το ενοίκιο, και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία. Το θύμα έφερε θανάσιμα τραύματα από μαχαίρι. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Ads

Εν τέλει η ταυτότητά της έγινε γνωστή αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, προκαλώντας τη σφοδρή κριτική και οργή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την κάλυψη του γεγονότος, αποδίδοντας ευθύνες στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes και τον συντάκτη, Αλέξανδρο Τάσσο, “Ο εσφαλμένος έμφυλος προσδιορισμός του θύματος δεν είναι λάθος της αστυνομίας, αλλά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που μετέφερε διαστρεβλωμένη την είδηση μέσω τηλεγραφήματος στους συνδρομητές του”.

Το ερώτημα για το ποια ήταν η “ενημέρωση” από την Ελληνική Αστυνομία παραμένει.

Διαβάστε επίσης: Άγιος Παντελεήμονας / Τρανς γυναίκα το θύμα της άγριας δολοφονίας