Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε στην πλατεία Συντάγματος, η συνέλευση λαϊκής διαβούλευσης με θέμα «Μετά από εδώ τι; Ανιχνεύοντας εναλλακτικές σε ένα κόσμο που καταρρέει». Σε ρυθμούς μεσοπρόθεσμου η πλατεία, με τους Αγανακτισμένους να οργανώνουν ήδη τρόπους διαμαρτυρίας για τη «Μεγάλη» Τρίτη.

Ads

Στη σημερινή ημερίδα του Συντάγματος, οι Αγανακτισμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις διεκδικήσεις τους για άμεση δημοκρατία και ένα πιο δίκαιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα μέχρι τέλους. Στη συνέλευση θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

– Σύγχρονα εναλλακτικά κινήματα, Νίκος Αναστασόπουλος (Αρχιτέκτονας-ερευνητής εναλλακτικών κοινοτήτων)
– Εγχρήματη αλληλέγγυα οικονομία, Ηλίας Ζιώγας (μέλος της συλλογικότητας Σπόρος)
-Αχρήματη αλληλέγγυα οικονομία, (μέλος της Τράπεζας Χρόνου)
– Οικοκοινότητες, Αντώνης Χατζηθωμάς (δημοσιογράφος)
– Παραγωγή της Εγγύτητας, Γιώργος Κολέμπας (οικο-καλλιεργητής)
– Πλατεία και εγχειρήματα, Ηρακλής Παναγούλης (μέλος της συλλογικότητας Σκόρος)

Επιπλέον, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η διαρκής εξάπλωση του θεσμού των λαϊκών συνελεύσεων σε γειτονιές και πλατείες της χώρας, καθώς και οι δράσεις που πραγματοποιούνται από διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Πανόρμου έχει καλέσει για αύριο Παρασκευή σε περικύκλωση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για την φιλοκυβερνητική αφήγηση των πολιτικών εξελίξεων από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Επιπλέον, στην πλατεία Συντάγματος κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, με τους συγκεντρωμένους να καλούν τους Αγανακτισμένους όλης της Ελλάδας να κατέβουν στην Αθήνα και να παραμείνουν στο δρόμο για 48 ώρες.

Τέλος, με τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα ενώθηκαν σήμερα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Ανάμεικτα τα συναισθήματα των Αγανακτισμένων για τη μάλλον ασυνήθιστη αυτή παρουσία, με ορισμένους να χειροκροτούν την αλλαγή στάσης από την πλευρά των αστυνομικών, ενώ άλλοι τους αποδοκίμασαν με το σύνθημα “Πρώτα μας χτυπάτε και μετά μας γελάτε”.

48 ώρες στο δρόμο
Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στο τέλος Ιουνίου, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ’ όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!

Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί – Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-22 Ιουνίου 2011

new TWTR.Widget({ version: 2, type: ‘search’, search: ‘#m25gr OR #j15gr OR #syntagma OR #skg’, interval: 6000, title: ‘το κίνημα των «αγανακτισμένων» στο twitter’, subject: ‘#M25gr #J15gr #Syntagma #skg’, width: ‘auto’, height: 500, theme: { shell: { background: ‘#e02020’, color: ‘#ffffff’ }, tweets: { background: ‘#ffffff’, color: ‘#444444’, links: ‘#1985b5’ } }, features: { scrollbar: true, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: ‘default’ } }).render().start();

Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης 22/06/2011

Ξαναδιαβάζεται το κείμενο της θεματικής συνέλευσης του μεσοπρόθεσμου
Ομιλητής που διαβάζει το προτεινόμενο ψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο σχολιάζει πριν το διαβάσει όλοι και όλες 19:00 κάθε μέρα στα σκαλάκια της Όθωνος και χρειαζόμαστε πολύ κόσμο, πολλές ιδέες, πολλές προτάσεις. Δεν υπάρχει κανένα συντονιστικό εδώ πέρα. Να έρχεται κόσμος καθε μέρα τις 7.
Το ψήφισμα (κείμενο για το μεσοπρόθεσμο) υπερψηφίζεται με τη δεύτερη ανάγνωσή του.
ΥΠΕΡ (Υπάρχει αυτούσιο στην ιστοσελίδα)

Από την ομάδα επικοινωνίας και τεχνικής υποστήριξης πρόταση
Η ιδιοκτησία και η διαχείριση μέσων επικοινωνίας της συνέλευσης είναι συλλογικά, αδιαμεσολάβητη και διαφανής, και οι διαχειριστές είναι εντολοδόχοι της λαϊκής συνέλευσης και άμεσα ανακλητοί απ’ αυτήν.
ΥΠΕΡ

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο μετρό. Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του μετρό ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να αφήσουν το μετρό ανοιχτό και να μην κλείνουν οι σταθμοί της μέρας κινητοποιήσεών μας (π.χ. Ευαγγελισμός). Θα συζητήσει υλοποίηση η ομάδα μεσοπρόθεσμου και να ανακοινώσει προτεινόμενη ώρα και μέρα.
ΥΠΕΡ

Πρόταση για αφίσα : 48 ώρες στο δρόμο με το χάρτη που θα δείχνει που θα γίνει ο αποκλεισμός, 27-28 Ιουνίου(ή άλλες ημερομηνίες που θα πάνε το περάσουν) το μεσοπρόθεσμο δε θα περάσει, γενική απεργία την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, όλοι στις πλατείες όλοι στους δρόμους, άμεση δημοκρατία τώρα και το σάιτ…
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
– Η μορφή θα επιλεγεί. Υπογραφή συνδικάτα, σωματεία τα οποία δε διαβάζονται αλλά διευκρινίζεται ότι δεν είναι η ΓΣΕΕ, αλλά είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ για παράδειγμα.
– Χθες ψηφίσαμε αφίσα και περιεχόμενο αφίσας, γιατί σήμερα αντιπροτείνεται κάτι άλλο σήμερα που αναιρεί την απόφασή μας.
– Χθες ήταν πρόταση της ομάδας εξορμήσεων, σήμερα είναι και μια άλλη.
Γιατί μπαίνουν δύο αφίσες;Να μας πει το συντονιστικό τι αποφασίζουμε.
Δεν υπάρχει συντονιστικό. Η νέα πρόταση που ήρθε ήταν απ’ την ομάδα για το μεσοπρόθεσμο. Η αφίσα της πλατείας ήταν η χθεσινή, αυτή είναι άλλη για τη 48ωρη.
ΥΠΕΡ (θα βγει κι αυτή η αφίσα)

Πανό “Ίσα δικαιώματα για όλους και όλες” να φτιαχτεί (από μόνο του)
ΥΠΕΡ

Μόνιμη θεματολογία της συνέλευσης από εδώ και πέρα και μέχρι την ψήφισή του “το μεσοπρόθεσμο” από το Σάββατο και μετά.
ΚΑΤΑ (θα μπαίνει θεματολογία)

Πρόταση αντιφασιστικής περιφρούρησης για να αντιμετωπίζει τους φασίστες. Ομάδα ειρηνοποιών διαλύεται γιατί τραμπουκίζει μετανάστες, διαφωνούντες. Το ίδιο κι η ομάδα ψυχραιμίας.
Παρέμβαση, πρέπει να συζητιούνται τα θέματα.
Υπερψηφίζεται να πάνε τα τρία θέματα για άλλη μέρα.

Όχι κρυφές κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Να διεκδικούμε να μάθουμε τη λίστα της ντροπής όσων υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο.
ΥΠΕΡ