Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα που αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η αφρικανική σκόνη κάνοντας πορτοκαλί το σκηνικό σε πολλές πόλεις.

Ads

Φωτογραφίες που παραπέμπουν σε δυστοπικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το “Blade Runner” και το “Dune” έχουν κατακλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να δηλώνουν φοβισμένοι και εντυπωσιασμένοι από το θέαμα.

Φυσικά δεν λείπει και το χιούμορ που περισσεύει σε αυτές τις περιπτώσεις, με πολλούς χρήστες να παρομοιάζουν τις πόλεις τους με αφρικανικές.

Διαβάστε επίσης: Αφρικανική σκόνη / Σκηνικό «Blade Runner» στην Αθήνα – Πότε υποχωρεί

Ads


Διαβάστε επίσης: Καλαμάτα / «Πνίγηκε» στην αφρικανική σκόνη – Εικόνες που θυμίζουν δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας

 

 

Πότε αναμένεται να περιοριστεί το φαινόμενο

Η υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα εξαιτίας της σκόνης, μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων προειδοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και να επιδεινώσει αναπνευστικά νοσήματα όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αλλεργίες, ενώ έχει συνδεθεί και με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Συστήνει τον περιορισμό των υπαίθριων δραστηριοτήτων, διατήρηση κλειστών παραθύρων, χρησιμοποίηση μάσκας, ενυδάτωση και επικοινωνία όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα με τον γιατρό τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η στροφή των ανέμων σε δυτικούς από αύριο, θα περιορίσει την σκόνη στα Δωδεκάνησα και προοδευτικά θα απομακρυνθεί προς τα ανατολικά.