Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά που καταδικάστηκε νωρίτερα από το Αυτόφωρο Μονομελές δικαστήριο σε 40 μήνες φυλάκιση για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι.

Ads

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνήγορου του 23χρονου, Γιάννη Γλύκα, που αιτήθηκε εξαίρεση κατά της προέδρου του δικαστηρίου. Αργότερα ο δικηγόρος απέσυρε το αίτημα.

Θυμίζουμε ότι ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον 23χρονο το ελαφρυντικό της μεταμέλειας λέγοντας ότι «βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει».

Ο 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την ανεύρεση του δράστη των πυροβολισμών στον αέρα που οδήγησαν στην τραγωδία με τον θάνατο του παιδιού. Ομολόγησε ότι πυροβόλησε στον αέρα σε ένα γλέντι, την ώρα που έπεφτε νεκρό το παιδί, αρνήθηκε όμως ότι έχει σχέση με τον θάνατό του.

Ads