Υπάρχει περίπτωση κάποιος να διαφύγει; «Να διαφύγει; Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». 

Ads

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε γελώντας, ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, όταν πριν λίγες ημέρες ρωτήθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ αν είναι δυνατόν να διαφύγει της σύλληψης κάποιος από τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες. 

Κι όμως σήμερα, το νούμερο 2 της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς διαφεύγει της σύλληψης και είναι άφαντος.

Η διαφυγή του εκθέτει ανεπανόρθωτα την αστυνομία αλλά και την πολιτική της ηγεσία που όλο το προηγούμενο διάστημα διατυμπάνιζαν ότι οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες βρίσκονταν υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση και υπήρχε «έτοιμο υπηρεσιακό σχέδιο» για την άμεση σύλληψη τους. Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους πολίτες, όπως διαφαίνεται και από τα social media όπου είναι πρώτο θέμα συζήτησης, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ads

«Μικρό επιχειρησιακό κενό»

Σήμερα μετά τη διαφυγή Παππά, ο Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε στον ίδιο σταθμό ότι «η επιχείρηση που στήθηκε ενδεχομένως να είχε κάποιο μικρό κενό». «Όποιος έκανε λάθος ας το πληρώσει», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας τώρα ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για θέματα «επιχειρησιακά που δεν απασχολούν το συνδικαλιστικό φορέα» της ΠΟΑΣΥ. 

Όταν του επισημάνθηκε ότι δεν πρόκειται περί επιχειρησιακού κενού αλλά περί επιχειρησιακού φιάσκου, έστρεψε τα βέλη του στην ηγεσία, λέγοντας ότι «όταν κάτι δεν πάει καλά το ψάρι βρομάει από το κεφάλι και ο κάθε ένας δεν πρέπει να αποποιείται τις ευθύνες του». Υποστήριξε τέλος ότι αυτή τη στιγμή «έχει στηθεί μία επιχείρηση αλλά Σιμόν Βίζενταλ» για να οδηγηθεί ο Παππάς στη φυλακή.