Η υπουργός Πολιτισμού και όχι ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως θα ήταν λογικό, παρουσίασε στην Ολομέλεια την αιφνιδιαστική τροπολογία (που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης) μετά την πρόταση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Ads

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Λίνα Μενδώνη «η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών», ενώ όπως τόνισε «όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, είναι στάση ευθύνης. Η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα του ποδοσφαίρου».

Υποστήριξε δε ότι «η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα που δεν αφήνουν περιθώρια για κανενός είδους ένταση, ούτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της» κατέληξε προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Θεανώ Φωτίoυ κάλεσε την Λίνα Μενδώνη να εξηγήσει πώς απειλείται η κοινωνία, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης μίλησε για εμπαιγμό, ενώ την τροπολογία επέκρινε και το ΚΙΝΑΛ, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να ανακοινώνει την αποχή του κόμματος από την σχετική ψηφοφορία.

Ads

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έλαμψε δια της απουσίας του ενώ αίσθηση προκάλεσε και η εσπευσμένη αποχώρηση από την αίθουσα της Ολομέλειας της Λίνας Μενδώνη.