Στη σύλληψη ενός Τούρκου υπηκόου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχώρησαν οι Αρχές.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έφερε πλαστό διαβατήριο, δύο πλαστές ταυτότητες και σφαίρες.

Ερευνάται η σύνδεσή του με το μακελειό στη Λούτσα όπου εκτελέστηκαν 6 άτομα.

Το χρονικό του μακελειού στη Λούτσα

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (11/9) στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα έξι άτομα.

Ads

Οι πυροβολισμοί προέρχονται από 9άρι πιστόλι.

Θολό είναι ακόμη το τοπίο γύρω από την υπόθεση, καθώς η ΕΛΑΣ συνεχίζει να ερευνά αν πρόκειται για ενέδρα ή ραντεβού μεταξύ των θυμάτων και των θυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές συνέλεξαν 25 κάλυκες από το σημείο οι οποίοι μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Επιπλέον, απ’ ότι φαίνεται δεν βρέθηκαν όπλα στο σκούρο μπλε αυτοκίνητο που επέβαιναν τα θύματα, το οποίο είχε γερμανικές πινακίδες, ενώ φαίνεται ότι τα θύματα έφεραν πάνω τους κάποια ταυτοποιητικά έγγραφα που η γνησιότητα τους είναι αμφίβολη.

Πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι θύματα και θύτες γνωρίζονταν και είχαν διαφορές ή είχαν κανονίσει συνάντηση για κάποια παράνομη δραστηριότητα, με πιο πιθανή το εμπόριο ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από τις αρχές, και συνεχίζονται οι έρευνες για κάλυκες ή άλλα στοιχεία που μπορεί να μη βρέθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας (11/9). Επίσης, συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Οι αρχές επιχειρούν και τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, έτσι ώστε να ταυτοποιήσουν το δρομολόγιο των θυμάτων και των δραστών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, ενώ δεν αποκλείεται να ενημερωθούν κι άλλες κεντρικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής.