Η πολιτική ιστορία κάνει πολλές φορές «φάρσες» τόσο στους συντρόφους που γίνονται πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά ακόμα καλύτερες στους πολιτικούς αντιπάλους που γίνονται σύντροφοι. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το διαδίκτυο και ειδικά το yοutube υπηρετεί το δόγμα «ότι γράφει (στον τηλεοπτικό φακό), δεν ξεγράφει», δεν είναι μόνο για γέλια αλλά και για κλάματα η στροφή που κατά καιρούς κάνουν οι πολιτικοί ανάλογα με το κόμμα που βρίσκονται ανά τετραετία.

Ads

Κατά την προεκλογική περίοδο ιδιαίτερα σκληρή υπήρξε «η ναυμαχία» που ξέσπασε μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με αφορμή τη σκοτεινή υπόθεση των υποβρυχίων. Ο Πάνος Καμμένος που μετά την αποχώρηση του από τη ΝΔ συνέστησε τους Ανεξάρτητους Έλληνες αντήλλαξε σφοδρά πυρά με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι ο δεύτερος δεν μπορεί καν να διεκδικεί την πρωθυπουργία και τον δεύτερο να υποστηρίζει την καθαρόρτητα της θητείας του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και το κόμμα του να καταλογίζει στον Πάνο Καμμένο ότι προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του προέδρου της ΝΔ κάνοντας τη «βρώμικη δουλειά» του (μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη αν κι όχι συντρόφου του) Αλέξη Τσίπρα.

Τι γίνεται όμως όταν τα πυρά έρχονται εκ των έσω και μάλιστα από τον υποψήφιο βουλευτή σου, που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας 3 θέσεις μόλις κάτω από εσένα;

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στις 29 Απριλίου του 2011, ο γνωστός γαλάζιος πια βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, όντας στις τάξεις του ΛΑΟΣ που κατήγγειλε τότε τη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καταφερόταν με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Πρόεδρο του τωρινού κόμματός του αναφορικά με την ανάμειξη του στην υπόθεση των υποβρυχίων. «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ένοχος συγκαλύψεως εγκλήματος», αλλά και «δεν έκανε σωστά τη δουλειά του ως υπουργός» και «βρίσκεται σε παραλήρημα», είναι λίγα από όσα λέει.

Ads

Δείτε το βίντεο: