Άρον-άρον δείχνει να αναδιπλώνεται μέσα σε λίγες ώρες ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για 16ωρη εργασία, το οποίο είχε προαναγγείλει ο ίδιος νωρίτερα επικαλούμενος το «ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ads

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας σε διευκρινιστική του δήλωση αναφέρει:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Ads

 

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Εργασίας στον Σκάι

 

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες μιλώντας σε εκπομπή του Σκάι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει:

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο».

Η παρουσιάστρια είχε ρωτήσει τον υπουργό Εργασίας αν πρόκειται για δυο 8ωρα την ίδια ημέρα άρα 16 ώρες την ημέρα και ο υπουργός ευθαρσώς είχε απαντήσει: «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Μάλιστα, επικαλέστηκε Οδηγία της ΕΕ την οποία το νομοσχέδιο αυτό ενσωματώνει, σχολιάζοντας ότι είναι «πάρα πολύ ωραίο» να μπορεί να επιλέξει ένας εργαζόμενος 16ωρη εργασία.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, «θεσπίζουμε την περίοδο του δόκιμου εργαζόμενου» και πρόσθεσε πως για έναν εργαζόμενο «μπορεί να λύεται η σύμβαση αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών».