Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ σχετικά με το θέμα της πολυτελούς βίλα Στάσση στην Τζιά. 

Ads

Ο κ. Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Ο κ. Στάσσης κατηγορείται γιατί χτίζει ένα πολύ πολυτελές σπίτι στη Τζια. Το χτίζει με τα λεφτά του κ. Τσίπρα; Το χτίζει με τα λεφτά του κ. Φιλιππάκη; Το χτίζει με τα λεφτά που παίρνει από τη ΔΕΗ, για να πεις ότι το κάνει με δικά μας λεφτά; Ή το χτίζει με τα λεφτά που έπαιρνε από τη Ρουμανία; Γιατί η άδεια για το σπίτι βγήκε επί ΣΥΡΙΖΑ και από ό,τι θυμάμαι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στη ΔΕΗ ο κ. Στάσσης».

Στην συνέχεια, ανέφερε πως «Ο κ. Στάσσης έπαιρνε μισό εκατ. ευρώ μισθό το χρόνο επί δέκα χρόνια. Ένας άνθρωπος που παίρνει μισό εκατ. ευρώ μισθό το χρόνο επί δέκα χρόνια, όχι στην Ελλάδα στο εξωτερικό, και αποφασίζει τα λεφτά αυτά να τα φτιάξει στην Ελλάδα, κάνει καλό ή κακό στην Ελλάδα;».

Όσον αφορά, το έργο του Γιώργου Στάσση στην ΔΕΗ, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «Ο κ. Στάσσης στον ελληνικό λαό έκανε πολύ μεγάλο καλό. Γιατί συνέβαλε στο να σωθεί μια εταιρεία εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, την έκανε ξανά ισχυρό παίκτη, αύξησε την αξία της δημόσιας περιουσίας, γιατί σήμερα το μερίδιο στο δημόσιο που έχει η ΔΕΗ αξίζει υπερπολλαπλάσια λεφτά από όσο άξιζε επί ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο πολύ μεγάλο καλό που έκανε ο κ. Στάσσης είναι στην τσέπη του

Ads

Απάντηση στην τοποθέτηση του Άδωνις Γεωργιάδη έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «Οι πολίτες δεν έχουν να βγάλουν το μήνα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ο κ. Γεωργιάδης λίγο πολύ μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Στάσση της ΔΕΗ γιατί έκανε “πολύ μεγάλο καλό”».

Στην συνέχεια, τονίζει πως «Το “πολύ μεγάλο καλό” είναι για τους πολίτες διπλάσιοι και τριπλάσιοι λογαριασμοί, η ρήτρα Μητσοτάκη και απελπισία για το πως θα βγει ο μήνας. Για τον εαυτό του βέβαια όντως έκανε πολύ μεγάλο καλό. Ως επιβράβευση Εξαπλασίασε το μισθό του και δίνει μπόνους στον εαυτό του και τα αλλά golden boys της ΝΔ 16 εκατ. ευρώ».

«Η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του εξοργίζουν την κοινωνία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.