Επίθεση στον πρόεδρο της επιτροπής για τη διαχείριση της αστυνομικής βίας Νίκο Αλιβιζάτο εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αλιβιζάτος με αφορμή τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη των μελών της οικογένειας Ινδαρέ στο Κουκάκι είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καταδικάζοντάς την και απειλώντας με παραίτηση. 

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ANT1, υποστήριξε ότι ο κ. Αλιβιζάτος με το Κουκάκι «βιάστηκε και την πάτησε» και μάλιστα ζήτησε την κατάργηση της επιτροπής για τη διαχείριση της αστυνομικής βίας υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι δεν τη χρειαζόμαστε γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε… αστυνομική βία. 

«Σέβομαι τον κ.Αλιβιζάτο, αλλά βιάστηκε και την πάτησε. Αλλά γιατί χρειαζόμαστε αυτή την επιτροπή; Δεν έχει η αστυνομία μέσα, διαδικασίες, ΕΔΕ, δεν έχουμε ελέγχους, γιατί να δείξουμε υπερευαισθησία και φοβία ότι έχουμε στην Ελλάδα αστυνομική βία; Αυτό είναι ήχος από το παρελθόν που φοβόμαστε την αστυνομία. Η αστυνομία είναι όργανο της δημοκρατίας, δεν είναι εχθρός της», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι η ΕΛΑΣ είναι «μακράν η πιο ήπια αστυνομία της Δύσης» και πως «όποιος έχει ζήσει σε χώρες της Δύσης και ακούει κατηγορίες για την ΕΛΑΣ τον πιάνουν τα γέλια». Υποστήριξε επίσης ότι οι εικόνες στο Κουκάκι είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να συλλάβει κανείς ανθρώπους και σχολίασε: «Δε φαντάζεται κανείς ότι θα μπει η αστυνομία σε ένα τέτοιο χώρο με κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Θα υπάρχει και λίγη βία όταν έχει να κάνει κανείς με εγκληματίες». 

Ads

Σχολιάζοντας τις συλλήψεις του σκηνοθέτη και των δυο του γιων, στο Κουκάκι, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι οι δύο νεαροί βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη. «Είχαν την κατοικία τους και δίπλα και την κατάληψη», είπε σχετικά.

Έλειπε στην Πάτρα ο ένας εκ των δυο γιων

Στην εκπομπή έκανε παρέμβαση φιλικό πρόσωπο της συζύγου του Δημήτρη Ινδαρέ και νονά ενός εκ των συλληφθέντων, η οποία είπε πως «ο πατέρας είναι με κολάρο, τον πήγαν στον Ερυθρό» και ότι πλέον είναι και οι τρεις στη ΓΑΔΑ.

Η Ν.Μέντζα εξήγησε ότι, «ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 26χρονος, είναι ασκούμενος δικηγόρος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και ο 23χρονος είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα που ήρθε για Χριστούγεννα και κάνει την πτυχιακή του», αποκλείοντας το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να ήταν καταληψίες.

Αλλά ο Γεωργιάδης επιμένει…

Ο υπουργός Ανάπτυξης όμως, ο οποίος πρόσφατα είχε καταγγείλει παραβίαση του οικογενειακού του ασύλου όταν μέλη του Ρουβίκωνα είχαν πετάξει φυλλάδια έξω από το σπίτι του, επέμεινε θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν άφησαν να περάσει η αστυνομία. «Εγώ ξέρω ένας νομοταγής πολίτης αν μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία λέει ναι. Για να πει όχι προφανώς με κάποιο τρόπο βοηθούσαν την κατάληψη» υποστήριξε μάλιστα, αφήνοντας εμβρόντητη την κ.Μέντζα.

Κληθείς δε να σχολιάσει την καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για πυροβολισμό γυναίκας με πλαστικές αστυνομικές σφαίρες, είπε πως «αν ήταν πίσω από την πόρτα με τα καρφιά η γυναίκα, μπορεί να έχει κάποιες εκδορές». Ενώ όσον αφορά στο ξεγύμνωμα νεαρού προ ημερών στα Εξάρχεια, από αστυνομικές δυνάμεις και για το αν είναι σύμφωνος με την πρακτική αυτήν, διερωτήθηκε «πολίτης αυτός;», για να συνεχίσει πως «αυτός είχε μολότοφ, την είχε πετάξει πριν από λίγα δευτερόλεπτα».