Σε κατάσταση σύγχυσης φαίνεται να βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την υπόθεση Novartis και μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ads

Σε τρεις δημόσιες τοποθετήσεις του, μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη, που καταρρίπτει το αφήγημα περί «σκευωρίας», ο Αδωνις Γεωργιάδης κάθε φορά αναιρεί την προηγούμενη.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στην υπόθεση, μιλώντας στο Action24 στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αναφορικά με τις απαλλαγές των δημοσιογράφων από τις κατηγορίες, εάν «Θα πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε: «Ως προς τη σκευωρία ασφαλώς. Αποσύρονται αφού απεφάνθη η Δικαιοσύνη. Για οποιονδήποτε κατηγορήθηκε για σκευωρία, για εμένα έχει τελειώσει. Είναι αθώοι. Δε χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη. Αποσύρονται όλα. Έληξε».

Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός τοποθετούμενος στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra24, αναιρώντας την προηγούμενη, χαρακτήρισε ως «λανθασμένη, παράλογη και άστοχη», την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με την πεποίθησή του -κατά τα λεγόμενά του- «ασφαλώς και αυτό ήταν σκευωρία», αλλά… «εφόσον το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε για το αντίθετο, δεν μπορούμε να μιλάμε για σκευωρία».

Ads

Το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρει ότι ζήτησε συγγνώμη σε όσους «λασπολόγησε» όλον αυτόν τον καιρό, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν προχώρησε σε αυτή την πράξη και ούτε σκοπεύει να το κάνει.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι το βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου είναι μεν σεβαστό και νόμιμο, ωστόσο «δεν παύει να είναι παράλογο από τη μία άκρη του μέχρι την άλλη», τονίζοντας πως: «Στη Δημοκρατία όλοι κρίνονται και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του σε ντροπή ή σε τιμή».

Διαβάστε επίσης: Το δύσκολο καλοκαίρι του Άδωνι Γεωργιάδη