Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αν και με προχθεσινές (3/2) του δηλώσεις, σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Αλβανοί επιχειρηματίες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, λίγα χρόνια νωρίτερα, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ζητούσε «απέλαση» των Αλβανών από τη χώρα.

Ads

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε δήλωση του τότε υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, ο οποίος είχε αναφέρει ότι «στην Αλβανία είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις αγκάλες μας και να δεχθούμε έλληνες μετανάστες για να δουλέψουν στη χώρα», ο κ. Γεωργιάδης, μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι:

«Αν ήμασταν εμείς (το ΛΑΟΣ), στα πράγματα, η απάντηση στον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών, θα ήταν λιτή. Αύριο θα κάναμε αυτόματα απέλαση όλων των Αλβανών από την Ελλάδα.Θα λέγαμε αφού έχετε ανάγκη εργατικών χεριών και εμείς εδώ έχουμε ανεργία, αντί να πάρετε τους Έλληνες μετανάστες, πάρτε πίσω τους δικούς σας να σας κάνουν τις δουλειές που θέλετε να αναπνεύσουμε και εμείς. Κλωτσηδόν θα τους έδιωχνα, την επόμενη μέρα. Αλλά δεν κυβερνώ εγώ, κυβερνά το ΠΑΣΟΚ».