Στο παρεκκλήσι του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» τοποθετήθηκαν για δύο ώρες (10:00 – 12:00) τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα στο σημείο να προκληθεί το αδιαχώρητο, με λιποθυμίες και εντάσεις, από πιστούς που έσπευσαν να προσκυνήσουν. Η λειψανοθήκη θα επέστρεψε στο ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Ads

Πολλοί ήταν οι πιστοί που διαμαρτυρήθηκαν καθώς δεν πρόλαβαν να προσκυνήσουν, ζητώντας να παραμείνουν τα λείψανα στο παρεκκλήσι του «Αγίου Σάββα» για περισσότερη ώρα. Καταγγελίες υπήρξαν και για προσκύνημα ατόμων που δεν ήταν ούτε ασθενείς του νοσοκομείου, ούτε συγγενείς ασθενών, για τους οποίους, εξάλλου, τοποθετήθηκε η λειψανοθήκη.

Αν και πληροφορίες ανέφεραν πως στο σημείο θα παρευρισκόταν και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής τελικά αυτό δεν συνέβη. «Είναι θέμα εντελώς προσωπικό του κάθε ανθρώπου και δεν χρειάζεται να συνεχίζουμε να το συζητάμε», δήλωσε στον Ant1, θέλοντας να βάλει τέλος στις όποιες συζητήσεις γύρω από το θέμα. Όπως τόνισε «ποτέ δεν είπε πως θα συνοδεύσει τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας».

Υπενθυμίζεται πως η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής και είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τις 24 Μαΐου. Ωστόσο λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών δεν αποκλείεται να παραταθεί η παραμονή της.