Ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος, κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι υπήρξε ολιγωρία στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ads

Αρχικά, ανέφερε ότι βρισκόταν στο εξωτερικό όταν τον ενημέρωσαν για τον θάνατο του αδερφού του. Όταν μετά από δύο μέρες πήγε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο αδερφός του άλλοι του έλεγαν να φύγει και άλλοι ότι αυτοκτόνησε. Συγκεκριμένα, είπε ότι «Μετά από δύο μέρες πήγα στο σημείο της δολοφονίας και ρωτούσα αυτούς που ήταν στις καφετέριες απέναντι για το τι είχε συμβεί, αλλά με έδιωξαν. Μου έκανε εντύπωση που μου είπαν ψέματα γιατί μου απάντησαν αυτοκτόνησε».

Σε ερώτηση για το αν είχε οικονομικό πρόβλημα απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ενώ χαρακτήρισε το έγκλημα ρατσιστικό αναφέροντας ότι «Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα. Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε άι λάινερ. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει».

Επιπλέον, ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου τόνισε ότι ο Ζακ δεν είχε παραβατικό παρελθόν και ότι « Ήταν ένα παιδί που του έχουν επιτεθεί στο παρελθόν έχει χτυπηθεί στην Πατησίων από φασίστες. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν. Είχε δεχτεί πολλά λεκτικά και σωματικά πάντα. Είχε τον νου του να μη συμβεί κάτι. Κάποιος τον τρόμαξε και προσπάθησε να αισθανθεί κάπου ασφαλής και βρήκε το λάθος σημείο».

Ads

Επίσης, όσον αφορά για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και το περιστατικό ανέφερε ότι «Πολλές φορές σκεφτόμουν γιατί πρέπει εγώ να γίνω ο ερευνητής; Μου έλεγαν ότι δεν έβρισκαν τίποτα. Τα καταστήματα έχουν κάμερες κ δεν βρέθηκε το υλικό»,ενώ συμπλήρωσε ότι «Υπήρχε ολιγωρία είναι ξεκάθαρο. Δεν βρέθηκε υλικό και μάρτυρες. Έτρεχα προσπαθούσα να βρω στοιχεία. Δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι. Το βιντεο δεν το έχω δεν μπορώ να το δω».

Τέλος, όσον αφορά τους δράστες επισήμανε ότι «Μου κάνει εντύπωση που ένας άνθρωπος κλωτσάει ένα άνθρωπο κ μετά βγαίνει στην τηλεόραση πράος κ μιλάει. Μετά ο μεσίτης βγαίνει στα σόσιαλ και χλευάζει τον Ζαχαρία και άλλους ομοφυλόφιλους. Βλέπουμε τη ρατσιστική του τάση», ενώ πρόσθεσε για την δικογραφία που είχε σχηματιστεί αρχικά για τον θάνατο του αδερφού του ότι «ήθελαν να μπει στο ράφι, είναι ξεκάθαρο».