Βαθύ είναι το εσωκομματικό «ρήγμα» στη ΝΔ με επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εξαπολύει «πυρά» κατά του Μάκη Βορίδη για το ζήτημα «αντισυνταγματικότητας» που έθεσε.

Ads

«Το τι θα πει ο κ. Βορίδης ως νομικός και κάθε άλλος νομικός ή νομικός είναι αδιάφορο, είναι μόνο για να κάνουμε κουβέντα σε μια λέσχη νομικών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Blue Sky, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ένας νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός σε δυο επίπεδα. Το ένα είναι το Κοινοβούλιο, εφόσον γίνει ένσταση αντισυνταγματικότητας, αλλά εφόσον το νομοσχέδιο διαθέτει την πλειοψηφία, όπως είπε, θα βγει αντισυνταγματικό. Το δεύτερο να γίνει προσφυγή κατά του νόμου, με την προσωπική του άποψη ωστόσο να χαρακτηρίζεται τελικά ως συνταγματικό.

«Άκουσα το νομικό σκεπτικό του Μάκη και δεν συμφωνώ», είπε βάλλοντας κατά του υπουργού Επικρατείας. «Το ότι το Σύνταγμα λέει ότι προστατεύω τη σχέση ανδρός και γυναικός δεν σημαίνει ότι απαγορεύει κάτι άλλο. Το Σύνταγμα αν θέλει να απαγορεύσει κάτι, το λέει, το γράφει: Αυτό απαγορεύεται» κατέληξε.