Περίπου 40 κρούσματα σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου και δεκάδες ακόμη σε ασθενείς και συνοδούς έχουν θέσει “εκτός μάχης” το Νοσοκομείο που εξυπηρετεί το Βόρειο Έβρο. Από το πρωί της Τετάρτης διεξήχθησαν μαζικά τεστ κοροναϊού στο προσωπικό και στους επισκέπτες του Νοσοκομείου μετά την επιβεβαίωση αρκετών κρουσμάτων σε ασθενείς τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvxs.gr.

Ads

Μέχρι τη 1 μ.μ. της Τετάρτης είχαν ήδη επιβεβαιωθεί 8 κρούσματα σε γιατρούς, 15 στο νοσηλευτικό προσωπικό και άλλα τόσα, τουλάχιστον, σε βοηθητικό προσωπικό, αριθμός που αυξάνεται όσο περνά ο χρόνος. Παράλληλα δεκάδες είναι τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε ασθενείς και συνοδούς.

Για το ολιγάριθμο προσωπικό στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ο αριθμός των κρουσμάτων συνιστά πολύ μεγάλο ποσοστό.  Ως αποτέλεσμα οι κλινικές του Νοσοκομείου κλείνουν διαδοχικά και θα παραμείνει σε λειτουργία, πιθανότατα, μόνο η Γυναικολογική ενώ οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί και όσοι ήταν στην πρόχειρη πτέρυγα COVID-19, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφέρονται εκτάκτως στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει από τις διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων ενώ ως γνωστόν έχει προηγηθεί η διαμάχη με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ και η διακοπή κάθε πληροφόρησης προς το κοινό της περιοχής.

Ads

Αναζητούνται οι αιτίες

Τέλος, ως προς τις αιτίες της  διασποράς του κοροναϊού δεν έχουν εντοπιστεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από τη διεξαγωγή δύο χειρουργείων σε ασθενείς με κοροναϊό, την περασμένη Παρασκευή χωρίς την τήρηση των πρωτοκόλλων. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί παρότι ζητούνται απαντήσεις για τη μεγάλη διασπορά.

Τα μέλη του προσωπικού που έχουν βρεθεί θετικά τέθηκαν σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε επαναληπτικά τεστ.