«Δεν σχολιάζω εγώ τέτοια θέματα. Είναι προσωπικά θέματα. Οι αποφάσεις των πολιτικών είναι δικές τους, αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι να πάει για όνομα του θεού, δεν νομίζω πως θα ενταχθεί μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση, τουλάχιστον όχι από εμένα».

Ads

Πιο καθαρές αποστάσεις δεν μπορούσε να πάρει η βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή της με τη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για το σπίτι που νοικιάζει στην Λαυρεωτική. Μάλιστα το έκανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» που ανήκει στον Γ. Κουρτάκη στον οποίο σήμερα έστειλε εξώδικο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση Τσίπρα και εξώδικα

«Στα δώδεκα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στη πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος έχω επιλέξει να μην ασκώ τα δικαιώματα που ο νόμος μου δίνει για να προστατέψω τον εαυτό μου, ακόμη και από κακόβουλες επιθέσεις. Υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή» εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα εξώδικα που έστειλε στον Γιάννη Κουρτάκη, τον Γιώργο Παπαχρήστο της εφημερίδας «τα ΝΕΑ» και στην εταιρεία Alter Ego στην οποία ανήκει το Mega.

Ads

Σημειώνεται πως πριν από τα εξώδικα, ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του δημοσιοποίησε το μισθωτήριο για το σπίτι, καταρρίπτοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Μητσοτάκης επιλέγει τη λάσπη για να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, σε μια στιγμή που αισθάνεται στριμωγμένος. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογραφικά πιστόλια αναλαμβάνουν για λογαριασμό του, δολοφονίες χαρακτήρα, με fake news που αφορούν την προσωπική μου ζωή και την οικογένειά μου», ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Η λάσπη, η σκανδαλοθηρική φθήνια και ο λαϊκισμός, φαίνεται ότι είναι βαθιά εγγεγραμμένα στις πρακτικές του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φροντίζει να εμφανίζεται ως δήθεν εκσυγχρονιστής και θεσμικός πολιτικός. Αυτή τη φορά για να ξεφύγει από τη δημόσια κατακραυγή για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, την καθημερινή εκατόμβη νεκρών και την πρωτοφανή έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος των πολιτών με τις φωτογραφίες της ανεμελιάς και του μοτοκρος στην Πάρνηθα, αποφάσισε να ρίξει στη μηχανή του κιμά την εξοχική κατοικία που νοικιάζω στη Λαυρεωτική, μήπως και αλλάξει την ατζέντα».

Η ΝΔ επιμένει…

Μάλιστα, η διαφοροποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη γίνεται περισσότερο έντονη αν τη συγκρίνει κανείς με το σχόλιο της ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων από τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να “μπαίνει μέσα” ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ! Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Τσίπρας: «Αφήνουμε τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη με τη δημοσιογραφία του “Μακελειού”» 

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ και της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας. Μέσα σε ένα μήνα και μία εβδομάδα θρηνούμε 2.466 απώλειες. Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αρνείται να πράξει τα απαραίτητα. Δηλαδή την συνταγογράφηση των τεστ και την μαζική διεξαγωγή τους για να έχουν επιτέλους, μετά από τόσους μήνες, σωστή εικόνα της διασποράς του ιού οι ειδικοί. Την επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Και φυσικά, τις πληρωμές των εφημεριών των υγειονομικών, τις οποίες με θράσος αρνείται η κυβέρνηση που υποκριτικά χειροκροτούσε γιατρούς και νοσηλευτές.

Παράλληλα τα οικονομικά στοιχεία φανερώνουν μια πραγματική κοινωνική χρεοκοπία. Με ύφεση στο 11,7% στο τρίτο τρίμηνο και με πρόβλεψη για ανάπτυξη το 21 μόλις 0,9% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Επέλεξε να μην στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, να επιδοτήσει την αναστολή εργασίας και τις μειώσεις μισθών και να αφήσει χωρίς ρευστότητα χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η μόνη διέξοδος της κυβέρνησης είναι ο αυταρχισμός και η προσπάθεια να βουλιάξει την πολιτική συζήτηση στον βούρκο. Η επιλογή λάσπης αποτελεί κεντρική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.  Δεν είναι ένας απλός αντιπερισπασμός για την “ανεμελιά” της Πάρνηθας με πάνω από 100 ανθρώπινες απώλειες τη μέρα. Αναδεικνύει τα συνολικά αδιέξοδα της κυβέρνησης μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση.  Δική μας ευθύνη είναι με τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση να δώσουμε τη μάχη για την προστασία της κοινωνίας. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στον δρόμο του βούρκου και της λάσπης. Τον αφήνουμε στην συμμαχία του με την δημοσιογραφία του “Μακελειού”».