Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ στις 12.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, διαμαρτυρόμενη για το νέο Ασφαλιστικό. Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καλεί την ίδια ώρα και το ΠΑΜΕ.

Ads

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, «ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας και να διαδηλώσουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους πενταμηνίτες, που έχουν κατασκηνώσει, εδώ και 25 ημέρες έξω από το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του στο κάλεσμα του αναφέρει ότι «η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο».

Ads

«Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τους απεργιακούς τους αγώνες.