Ολοκληρώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με τις ψήφους της ΝΔ αλλά και της Ελληνικής Λύσης το κυβερνητικό «πραξικόπημα» στην ΑΔΑΕ.

Ads

Διαβάστε: Μαξίμου / Αναζητά ακροδεξιά δεκανίκια για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ

Παρά το αίτημα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύσης Ελευθερίας -με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλ. Λύσης- για αναβολή της ψηφοφορίας της Διάσκεψης των Προέδρων για την αντικατάσταση των μελών της ανεξάρτητης Αρχής και μετάθεση της διαδικασίας για την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ο κ. Τασούλας απέρριψε το κοινό αίτημα.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στη ψηφοφορία, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες, οι οποίοι μετέβαλαν της στάση -καθώς αρχικά είχαν δηλώσει πως θα στήριζαν την κυβερνητική πρόταση.

Ads

Η πρόταση Τασούλα περιλαμβάνει τον Αθανάσιο Παλιάτσο για αναπληρωτή αντιπρόεδρο και ως τακτικά μέλη τους Κωνσταντίνο Οικονόμου, Δημοσθένη Ασημακόπουλο, Σταύρο Κωστόπουλο, Παναγιώτη Τρακάδα, Χαράλαμπο Τσιλιώτη.

Από την ΑΔΑΕ αποχωρούν ο αντιπρόεδρος Μιχαήλ Σακκάς, ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μουστάκας και τα μέλη Κατερίνα Παπανικολάου, Δημήτριος Βέργαδος, Νικόλαος Παπαδάκης, Στέφανος Γκρίτζαλης.

Διαβάστε: Κασσελάκης – Φάμελλος / Κυβερνητικό πραξικόπημα σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ με ακροδεξιό deal