Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση ηκρουαζιέρα το επόμενο τρίμηνο, δήλωσε το μεσημέρι ο νέος υφυπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε προγραμματισμένη σύσκεψη στον ΟΛΠ.

Ads

 
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε τροποποιήσεις στο νόμο για το καμποτάζ και άμεση λύση στο θέμα της πειρατείας για τα ποντοπόρα πλοία. «O προηγούμενος νόμος άρει το καμποτάζ, αλλά με μερικό τρόπο.Ο νόμος αυτός είχε μια φιλοδοξία που ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί, καθώς είναι προφανές ότι έχουν γίνει μόνο τρεις σχετικές συμβάσεις», παρατήρησε, σημειώνοντας ότι θα εξεταστεί μια «πιο ευέλικτη πολιτική».
 
«Είχα ήδη μία πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη και έχουμε συμφωνήσει στα βήματα, ώστε να είμαστε πολύ γρήγοροι», πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με τα αιτήματα των ναυτικών τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στο γραφείο του και πρόκειται να τους καλέσει, εάν είναι δυνατόν, και αύριο. «Δεν θέλω να γίνει η παραμικρή παρεξήγηση στο ότι τα αιτήματα των ‘Ελλήνων ναυτικών για μας είναι ιερά», επισήμανε.
 
Στη μία το μεσημέρι ο υφυπουργός μίλησε στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό των υπηρεσιών ναυτιλίας του ΥΠΑΑΝ. Ταυτόχρονα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών υπαλλήλων τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή.