Πριν τρεις ημέρες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Best, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε εν ολίγοις ότι δεν χρειάζονται χρήματα οι άνθρωποι τώρα που είναι σε καραντίνα γιατί δεν έχουν που να τα ξοδέψουν. «Τι να τα κάνουν τα λεφτά; Ταξίδια δεν μπορεί να κάνει, σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει, σε κατάστημα να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει, τι να την κάνει την ρευστότητα…300 κιλά να γίνει;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ads

Χθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Kontra Channel και απαντώντας στη διαπίστωση του Αιμίλιου Λιάτσου πως η κυβέρνηση δεν δίνει το επίδομα των 400 ευρώ σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους, αντίθετα μόνον στο 1/3, είπε πως ο δημοσιογράφος είναι μάλλον προκατειλημμένος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως οι μακροχρόνια άνεργοι μάλλον δηλώνουν ψέματα. 

«Έρχεται το κράτος και πάει πιο πίσω Δεκέμβριο, Νοέμβριο, Σεπτέμβριο έως τους μήνες που φτάνουν τους 155.000 ανθρώπους γιατί θεωρούμε ότι για να ζει όλο αυτό το διάστημα κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται απλώς δεν το δηλώνει, όπως καταλαβαίνετε» είπε σχετικά ο Α. Γεωργιάδης.

«Μαϊμού είναι;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Δεν λέω ότι είναι μαϊμού αλλά αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30, 40, 50 μήνες και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει». «Είναι υπερβατικός αυτός ο τρόπος» σχολίασε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση από τον υπουργό Ανάπτυξης «εκτός αν ακούτε πρώτη φορά από μένα ότι στην Ελλάδα υπάρχει και η μαύρη εργασία δεν το έχετε ξανακούσει. Είμαι βέβαιος ότι την ακούτε από μένα πρώτη φορά».