«Ο Τσίπρας δεν είναι προδότης για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ads

«Ο Τσίπρας δεν είναι προδότης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι προδότης, ποτέ δεν το είπα. Το ξεκαθαρίζω ότι δεν θεωρώ προδότη κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος υπήρξε σφοδρός πολέμιος και συμμετείχε εκείνη την εποχή στις συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Άδωνι Γεωργιάδη η πρώτη συγγνώμη για τις Πρέσπες – Περιμένουμε άλλες 157

Ως «συγγνώμη» ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις  του Άδωνι Γεωργιάδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ads

Σε ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε: «Η πρώτη συγνώμη για τη συμφωνία των Πρεσπών ήρθε από τον κ. Γεωργιάδη σήμερα. Από τον κ. Γεωργιάδη που δήλωνε ότι “η Μακεδονία δόθηκε” με “εξαγορά ψήφων” μέσα στην Βουλή. Από τον κ. Γεωργιάδη που χειροκροτούσε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας” με την μη περικοπή των συντάξεων».

Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει  ο κ. Γεωργιάδης «είναι ότι οφείλει εξηγήσεις σε όσους τον πίστεψαν προεκλογικά», κατά τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας. Ξέρουμε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών υπερασπιστήκαμε την ειρήνη και τα πραγματικά δημοκρατικά συμφέροντα του λαού μας. Η πρώτη συγγνώμη λοιπόν ήρθε, περιμένουμε άλλες 157», κατέληξε.