Στην «αντεπίθεση» πέρασε η Έφη Αχτσιόγλου ενόψει δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόσο για τα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα όσο και για την ανάγκη «να κοιτάμε το περιεχόμενο, τις πολιτικές θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις και να μιλάμε επ’ αυτών».

Ads

«Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει στο πολιτικό περιεχόμενο. Έχω σαφείς θέσεις, μιλάω για τα ζητήματα που θα πρέπει να μπουν στο προσκήνιο, για την εργασία, για την οικονομία, για το κράτος, για τα δικαιώματα. Μιλάω για τον συγκεκριμένο τρόπο που θα πρέπει να ασκηθεί η αντιπολίτευση. Έχω κυβερνητικό έργο και κοινοβουλευτική παρουσία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενη στον αντίπαλό της, Στέφανο Κασσελάκη, η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε «αναμφίβολο» το επικοινωνιακό χάρισμά του, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως η συμμετοχή του δεδομένα βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος. «Αλλά, εδώ πηγαίνουμε την Κυριακή να εκλέξουμε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επόμενο πρωθυπουργό» σημείωσε, τονίζοντας πως «πρέπει να κοιτάμε το περιεχόμενο, τις πολιτικές θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις και να μιλάμε επ’ αυτών»

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και τον κατηγόρησε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Τόνισε, δε, πως «θα ήταν πολύ χρήσιμο ο κ. Κασσελάκης να καταδίκαζε απερίφραστα τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκα, γιατί είναι αναγκαίο για το επίπεδο του δημοκρατικού πολιτικού διαλόγου».

Ads

«Το θεωρώ υποχρέωσή του. Ο ίδιος έχει στο παρελθόν αλλάξει απόψεις, θυμίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, όταν εμείς ήμασταν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» και παραλλήλιζε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Τραμπ. Αυτά έχουν λεχθεί από τον ίδιο. Καλώς έκανε και άλλαξε γνώμη. Γι’ αυτό και σήμερα πρέπει να έχει την καθαρότητα να καταδικάζει ένα επίπεδο διαλόγου και συκοφαντικών επιθέσεων. Και όχι να λέει “δεν ξέρω, δεν ήμουν εδώ”. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» σημείωσε.

Οι προϋποθέσεις της ενότητας

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου «έδειξε» προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ επέμεινε στο πολιτικό στίγμα της δικής της υποψηφιότητας.

«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι θα μιλάμε πολιτικά. Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει πολιτικά, να δούμε ποια πολιτικά στοιχεία καταθέτει κάθε υποψήφιος και να μπορούν οι πολίτες την Κυριακή να πάρουν θέση. […] Έχω προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η αντιπολίτευση, έχω έργο και κοινοβουλευτικό να επιδείξω» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξης δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης, που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για τη διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ο Παύλος Πολάκης έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος» συμπλήρωσε.

«Στόχος μου να γίνω η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας»

«Κατεβαίνω με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση και ναι, εγώ, να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, όχι απλά γιατί θα πω ότι το θέλω, αλλά γιατί θα καταθέσω ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που μπορεί αυτό να το καταφέρει» δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια επανέλαβε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «λέει ότι εγώ θέλω να νικήσω τον Μητσοτάκη, αλλά δεν λέει πώς αυτό θα γίνει. Δεν φτάνουν κάποιες ατάκες, πρέπει να υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήταν αναγκαίο, κατά τη γνώμη μου, όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμικό αξίωμα».