«Το πνεύμα της συνεδρίασης ήταν μέσα στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αυτό περιμένουμε από την Εκκλησία», τόνισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Κράτους.

Ads

Σύμφωνα με την υπουργό, η ατζέντα της Επιτροπής Διαλόγου περιλαμβάνει ευρεία γκάμα θεμάτων, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση έως τα ζητήματα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η ίδια σημείωσε πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα σου και όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε σένα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

Η απόφαση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Κράτους λήφθηκε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να δεσμεύσει τα αποθεματικά της Εκκλησίας.

Ads