Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 65χρονος εργάτης ο οποίος έπεσε από τον τέταρτο όροφο του «Κόκκινου Σπιτιού» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε.

Ads

Η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άτυχο άντρα σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το thestival.gr κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ο γιατρός της κινητής μονάδας έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει σε τραχειοτομή για να κρατήσει τον τραυματία στη ζωή.

Δυστυχώς αυτό δεν στάθηκε αρκετό και ο 65χρονος κατέληξε πριν το ασθενοφόρο φτάσει στο νοσοκομείο.

Ads

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του οικοδόμου Διονύση Καπριζιάνη εκφράζει το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, «ο συνάδελφος ηλικίας 65 ετών, δίχως δικαίωμα συνταξιοδότησης, ακόμα εργαζόταν σε υπό κατασκευή έργο επί της οδού Ερμού και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο συνάδελφος πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες στην όψη του κτιρίου και σε ύψος που ξεπερνούσε τα 12 μέτρα από όπου έπεσε στο κενό. Κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ο συνάδελφος κατέληξε».

«Δυστυχώς, η λίστα των εργατικών θανατηφόρων ατυχημάτων καθημερινά μεγαλώνει, όχι επειδή ήταν γραφτό της μοίρας του, ούτε ήταν η κακιά η ώρα, τονίζει το Συνδικάτο, επισημαίνοντας ότι «πολλές φορές συνάδελφοι ακόμα και αυτοαπασχολούμενοι στην οικοδομή (μικροί υπεργολάβοι) κάτω από την πίεση της παρατεταμένης ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται καθημερινά να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους. Συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, αλλά και η πίεση της δουλειάς κάθε μέρα για να βγει το μεροκάματο, αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική και σωματική υγεία των εργατών. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ακούσουμε για ανθρώπινα λάθη ή προσωπικές ευθύνες».