Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να χορηγήσει δάνειο 50 εκατ. ευρώ για να στηρίξει την παροχή χρηματοδοτήσεων από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην Ελλάδα.

Ads

Η συμφωνία αυτή, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δάνεια για ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης» και θα επιτρέψει στην Παγκρήτια να στηρίξει επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης, παρέχοντάς τους επενδυτικά δάνεια και ρευστότητα υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Ο κ. Jonathan Taylor, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αρμόδιος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: “Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι και πάλι στην Αθήνα, για την επέκταση της φιλόδοξης νέας πιστωτικής γραμμής της ΕΤΕπ υπέρ των ΜμΕ και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες αποτελούν ζωτικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας”.

Τον Δεκέμβριο 2016 η ΕΤΕπ εγκαινίασε μια νέα πιστωτική γραμμή ύψους μέχρι 1 δισ. ευρώ προς ελληνικές τράπεζες και υπέγραψε δανειακές συμβάσεις με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς) συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, τα οποία ισοκατανέμονται μεταξύ των τεσσάρων τραπεζών. Η σημερινή υπογραφή με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα εντάσσεται στο ίδιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ads