Με μουσική, κέφι και πολύ χορό χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έστειλαν σήμερα το μήνυμα ότι «Γυναίκα/άνδρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι» με τη συμμετοχή τους στο 12ο Athens Pride. Οι διαδηλωτές «έβαψαν» το κέντρο της Αθήνας στα χρώματα του ουράνιου τόξου. 

Ads

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε παρέλαση προς το Σύνταγμα και οι συμμετέχοντες κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιείται συναυλία ως αργά το βράδυ.

Το 12ο Athens Pride είναι το πρώτο μετά την ψήφιση του διευρυμένου συμφώνου συμβίωσης. Φέτος κύριο αίτημα της διοργάνωσης ήταν η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. 

Όπως επισήμανε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου, το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται ήδη νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. 

Ads

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, υπάρχουν πολλά για να γίνουν ακόμα, όπως να ρυθμιστούν «εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας την έναρξη του Athens Pride, δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος για τη διοργάνωση. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image