Τα 120 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μέχρι χθες είχαν επιβεβαιωθεί 40 άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο και ήταν θετικοί στον κοροναϊό, όμως ο αριθμός των νοσούντων αυξήθηκε ραγδαία μετά και τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το πλοίο θα ελλιμενιστεί στον Πειραιά σε ειδική προβλήτα. 

Τα θετικά κρούσματα θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες θα επαναπατριστούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες. 

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δύο έχουν μεταφερθεί στο «Νοσοκομείο Αττικόν» καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, τον 73χρονο Ελβετό και έναν 34χρονο Ινδονήσιο που μεταφέρθηκε χθες στην Μαρίνα Ζέας κι από εκεί στο νοσοκομείο.

Ads

Οι επιβάτες του πλοίου, βρίσκονται κλεισμένοι στις καμπίνες τους και έχουν φυσικό εξαερισμό, γεγονός πολύ σημαντικό για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού. Την ίδια στιγμή, οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μετρίου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο που απαριθμεί 11 καταστρώματα, υπάρχουν χώροι καραντίνας.

Πρόκειται για το πρώτο συμβάν μαζικών κρουσμάτων κορωνοϊού που καλούνται να διαχειριστούν οι ελληνικές Αρχές και ο ΕΟΔΥ.