Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις παράνομες και απάνθρωπες απωθήσεις μεταναστών και προσφύγων διοργανώνει το απόγευμα της Τρίτης η Διεθνής Αμνησία, έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην είσοδο του οποίου θα αφήσει 94,196 υπογραφές, καθώς, όπως αναφέρει η οργάνωση, «ο υπουργός Νίκος Δένδιας αρνήθηκε μας δεχθεί».

Ads

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Αμνηστία: «Να επιβληθούν κυρώσεις στην Ελλάδα για απωθήσεις μεταναστών»
 
Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί έξω από το σταθμό του μετρό Κατεχάκη, κοντά στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στις 19,00.
 
Η οργάνωση, σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Μπορείτε και εσείς να μας βοηθήσετε διαδικτυακά για να δείξουμε στον Υπουργό πως δεν θα σταματήσουμε! Μέσω tweet και post στείλτε αυτήν την “καρτ ποστάλ” στους λογαριασμούς του Υπουργού στο Facebook και Twitter».

image
 
Η εικόνα που «στέλνει» η Διεθνής Αμνηστία στον υπουργό Δημόσιας Τάξης γράφει «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα», ενώ απεικονίζονται μετανάστες με τα χέρια ψηλά στοιβαγμένοι σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος.

«Πείτε στον Υπουργό πως δεν ανεχόμαστε άλλο τη συνεχιζόμενη, επίμονη και ντροπιαστική μεταχείριση από τις ελληνικές αρχές ανθρώπων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη», τονίζει η οργάνωση.
 
Την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας υπογράφουν 94.196 άνθρωποι από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, την Τουρκία και την Τσεχική Δημοκρατία.
 
«Απέναντι στην αδιαφορία του υπουργού, θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν θα το βάλουμε κάτω», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση.

Ads