«Άλλη λύση για τη χώρα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας, το οποίο για να εφαρμοστεί χρειάζεται την έξοδο από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα» δήλωσε στα Παραπολιτικά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε ακόμη ότι στόχος του κόμματος είναι να αναδειχτεί τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή. Χαρακτήρισε δε το στόχο αυτό ρεαλιστικό τονίζοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστό. 

Ads

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για απαράδεκτη μνημονιακή στροφή ενώ τόνισε ότι είναι πολιτικό λάθος το να λέγεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και τρομοκρατία το να λέγεται πως αν ακολουθήσουμε άλλους δρόμους θα πάμε σε εμφύλιο. «Δυστυχώς ο Αλ. Τσίπρας με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε στο ίδιο το σχήμα». 

Για το θέμα της χρηματοδότησης τόνισε ότι «αν περιμένουμε από τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα κλπ, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για μας είναι πολύ μεγάλο λάθος. Θα βρούμε συμμάχους και χρηματοδοτήσεις εάν κάνουμε εμείς το βήμα. Εμείς πρώτα απ’ όλα πρέπει να το κάνουμε και να βγούμε μπροστά σε νέους εναλλακτικούς δρόμους. Αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει για μας». 

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε «Μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου «δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ». Πόσες χώρες υπάρχουν στην Ευρώπη που δεν είναι στο ευρώ; Είναι απομονωμένες; Είναι κατεστραμμένες ; Όχι φυσικά». 

Ads

«Η ευρωζώνη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί πρέπει ντε και καλά να μείνουμε και να ακολουθήσουμε το πείραμα της ευρωζώνης προς το αδιέξοδο; Εμείς θέλουμε να διευρύνουμε τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, κι όχι να τις περιορίσουμε. Θέλουμε να καταστήσουμε την χώρα μας πιο ισχυρή και ανεξάρτητη, με μια πολυδιάστατη πολιτική εξωτερικών και πολιτικών σχέσεων. Δεν είπαμε, όμως, ότι ο δρόμος έξω από την ευρωζώνη θα είναι εύκολος. Εδώ που φτάσαμε και όχι με ευθύνη της Λαϊκής Ενότητας , δεν υπάρχουν ανθόσπαρτες επιλογές. Ο δρόμος που προτείνουμε θα έχει δυσκολίες αλλά είναι ο μόνος που προσφέρει ελπίδα και θετική προοπτική για τον τόπο» κατέληξε.