Την Κυριακή, στις κάλπες, ο λαός κρίνει την τύχη του, τη μοίρα των παιδιών του και το μέλλον της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Ζάππειο.
 

Ads

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία οδήγησαν τη χώρα σε βαθιά κρίση, προσθέτοντας ότι, όσο αναζητείται η διέξοδος από αυτήν σε έναν ακόμα πιο χυδαίο λαϊκισμό, υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί η κρίση σε εθνική τραγωδία.
 
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν σέβονται τις θυσίες του ελληνικού λαού και παίζουν με νοθευμένα ζάρια στην πλάτη του, ενώ λένε ψέματα που οδηγούν τη χώρα στην πτώχευση, τον λαό στη φτώχεια και την Ελλάδα στη δραχμή.
 
Το «οριζόντιο κόμμα» της δραχμής υπάρχει, και είναι ο εκφραστής της διαπλοκής και όσων έχουν βγάλει τα χρήματά τους έξω και περιμένουν να «αγοράσουν» τη χώρα πάμφθηνα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς «δοξάζεται κρυπτόμενος», καθώς διεκδικεί την ψήφο των πολιτών χωρίς να έχει μετάσχει σε τηλεοπτικό διάλογο, και επιπλέον δεν κάνει κανένα διάλογο με την κοινωνία. Ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Σαμαράς στη Βουλή είχε πει πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβει το κόστος, ώστε «το άλλο κόμμα εξουσίας να μείνει αλώβητο» και προσέθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους.
 
Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας «έχει αποχαλινωθεί» ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οδηγεί τη χώρα ακαριαία εκτός ΕΕ και ευρώ, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και αποτέλεσμα την απομόνωση και «αλβανοποίηση» της Ελλάδας. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι καταστρεπτικές, αν η Ελλάδα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, ενώ ανέφερε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχει ειδικός λογαριασμός που καταθέτουν χρήματα οι δανειστές μας, ώστε να «αποφύγουμε το ατύχημα».
 
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα δύο παραπάνω, αποκρούοντας, όπως ανέφερε, τα ψέματα που λέγονται ότι πρώτον, δεν θα συμβεί τίποτα αν η χώρα καταγγείλει τη σύμβαση, και δεύτερον, ότι υπάρχει ειδικό ταμείο από το οποίο πρώτα πληρώνεται το εξωτερικό χρέος και κατόπιν οι μισθοί και οι συντάξεις.
 
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι εξίσου ψέμα ότι η θέση της χώρας είναι διασφαλισμένη στην ευρωζώνη ούτως ή άλλως, λέγοντας ότι μπορούν να πουν μείνετε στο ευρώ και εμείς πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου για να μην κινδυνεύσει η ευρωζώνη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να ικανοποιεί τις εσωτερικές ανάγκες της με τους φόρους που θα μαζεύει- «και αυτό σημαίνει προσαρμογή μέσα σε ημέρες» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
 
Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ως ένα συγκεκριμένο και ασφαλή δρόμο για έξοδο από την κρίση, υπέρβαση του Μνημονίου και δημιουργία της αυτοδύναμης Ελλάδας.

«Επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς» ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του κ. Βενιζέλου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: Η διακαναλική συνέντευξη του ΠΑΣΟΚ έγινε για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα με μια αχαλίνωτη κινδυνολογία και ψευδολογία και για να επιτεθεί ο Κος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο άλλωστε, αφιέρωσε πολύ μεγάλο μέρος της παρέμβασης του. Το μόνο που επιτυγχάνει ο Κος Βενιζέλος είναι να προδίδει διαρκώς τον εκνευρισμό και τον πανικό του από την μεγάλη αποδοχή των θέσεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
 
Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς. Όσο για την ουσία σημειώνουμε ότι: ο αμετανόητος υποστηρικτής του μνημονίου που υποσχόταν ότι είχε βάλει πάτο στο βαρέλι και τελικά έφερε ένα ακόμη χειρότερο μνημόνιο μαζί με τον Κο Σαμαρά, αυτός που καταστρέφει συστηματικά τη χώρα και διαλύει την κοινωνία, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του από τον Ελληνικό λαό.
Καλό θα ήταν επίσης ο Κος Βενιζέλος να μην βάζει στο στόμα του την λέξη διαπλοκή. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.