«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά και η Αθήνα με τη σειρά της θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ», επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 

Ads

Σε κείμενο ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει πως «σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα ήθελα να επαναβεβαιώσω σαφώς ότι θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να το εγγυηθεί αυτό».
 
Αναφερόμενος στις επικείμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα σημειώνει: «Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την Ελλάδα και αναμένουμε η ελληνική κυβέρνηση – η σημερινή και η μελλοντική – να εκπληρώσει τους από κοινού συμφωνημένους όρους για την οικονομική βοήθεια».
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνει ακόμη ότι αν και η ΕΕ σέβεται τη βούληση του ελληνικού λαού και την ψήφο του, αυτός θα πρέπει να λάβει υπόψη του την βούληση των άλλων 16 κρατών-μελών της ευρωζώνης, που έχουν συμφωνήσει στους όρους για τον δανεισμό της Ελλάδας.