«Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συνεχίστηκαν σήμερα οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Μάλιστα, γνωστοποίησε πως ζήτησε να εξεταστεί και η πρόταση του Πάνου Καμμένου.
 

Ads

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξετάσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, αλλά σημασία έχει ποια κόμματα θα στηρίξουν μία τέτοια κυβέρνηση», τόνισε.
 
Σημείωσε επίσης ότι είναι αναγκαία η ευρύτερη δυνατή στήριξη προκειμένου να είναι βιώσιμη μία τέτοια κυβέρνηση και τόνισε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να διερευνήσει τη γραπτή πρόταση που έχει καταθέσει ο Πάνος Καμμένος, η οποία έδινε περιθώρια στήριξης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
Η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον κ. Καμμένο θα γίνει μια ώρα πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών, δηλαδή στη 1 το μεσημέρι.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εδραία του πεποίθηση, όπως είπε, ότι πρέπει πρωτίστως να αναζητηθούν πολιτικά πρόσωπα και κατόπιν «εφόσον είμαστε σε έκτακτη ανάγκη» τεχνοκράτες.