Κατηγορηματική αντίθετος στη συγκρότηση «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο. Χαρακτήρισε μια τέτοια λύση ως «απόδειξη ήττας της πολιτικής» και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη μέχρι τώρα αποτυχία για σχηματισμό κυβέρνησης.
 

Ads

Επιμένω στην πρόταση δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είπε ο κ. Κουβέλης, μετά την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αυτήν την άποψη θα στηρίξει και στην αυριανή σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών.
 
Άλλωστε, τόνισε ο κ. Κουβέλης και στην περίπτωση συγκρότησης «κυβέρνησης προσωπικοτήτων» η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία.
 
Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε τις κινήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς μέχρι σήμερα και τη συμβολή της στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, γιατί αφ’ ενός δεν αξιοποίησε την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αριστεράς «ή με πρόσημο, με σφραγίδα της Αριστεράς» -όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ- και αφ΄ετέρου γιατί κατόπιν αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε οικουμενική κυβέρνηση.