«Αλλάξτε ψήφο» θα είναι το σύνθημα του ΚΚΕ προς τους πολίτες σε περίπτωση νέων εκλογών, όπως τόνισε η γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στο Πεδίον του Άρεως. Η ίδια χαρακτήρισε επίσης «σόου με τερτίπια και τακτικισμούς» τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης.
 

Ads

«Η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε είναι ότι ο καθένας από τους τρεις προσπαθούσε να μεταφέρει στον άλλο την ευθύνη για μη κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε και κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι ενδιαφέρονται μόνο για την ανασυγκρότησή τους μετά τη «νίλα» που έπαθαν στις εκλογές, αλλά και να συνεχίσουν, όπως είπε, την πολιτική του «ευρωμονοδρόμου» που ρίχνει τα βάρη στο λαό.
 
Επισήμανε ακόμη ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έκαναν «κάτω από την καταδίκη της πολιτικής τους», ελιγμό ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
 
Η κ. Παπαρήγα στηλίτευσε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως σημείωσε «διακηρύσσει ότι δεν διανοείται να συνεργασθεί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ενώ πήρε την εντολή και έκανε πρόταση συνεργασίας σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για τυχοδιωκτικό χειρισμό. «Αν ήταν συνεπής με τον πολιτικό πολιτισμό που ο ίδιος λέει ότι αντιπροσωπεύει, θα έπρεπε από την αρχή να πει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κυβέρνησης της Αριστεράς και πάμε για εκλογές, να γίνω πρώτο αυτοδύναμο κόμμα και να κυβερνήσω μόνος μου ή και σε συνεργασία με άλλο αριστερό κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες σε επαγρύπνηση σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι όσοι πίστεψαν πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με λοιπές δυνάμεις μπορεί να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανά του, θα δουν τώρα το ζήτημα πιο καθαρά.
 
Τόνισε τέλος ότι ο λαός, που όπως σημείωσε δεν έχει ανάγκη ούτε τα σημερινά, ούτε άλλα τροποποιημένα μνημόνια, δεν πρέπει να περάσει «από την οργή στην απογοήτευση».