Η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας, το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ένωση για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια παρουσιάζουν το Thessaloniki Open 2014, μέρος του επίσημου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νέων 2014.

Ads

To Thessaloniki Open 2014 είναι ένα διεθνές πρωτάθλημα debate όπου πάνω από 120 φοιτητές από όλη την Ευρώπη θα διαγωνιστούν στην επιχειρηματολογία στην Αγγλική γλώσσα. Οι κριτές θα είναι έμπειροι debaters που έχουν κερδίσει ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα από την Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε 5 προκριματικούς γύρους και οι 8 καλύτερες ομάδες προκρίθηκαν στους ημιτελικούς, από όπου προέκυψαν οι τέσσερις ομάδες του τελικού. Τα θέματα ανακοινώνονται μόλις 15 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων και οι ομιλητές κληρώνονται σε θέσεις υπέρ ή κατά του θέματος. Αυτή η πρακτική βοηθά τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις κριτικές τους ικανότητες και τη δυνατότητά τους να βλέπουν σφαιρικά ζητήματα της επικαιρότητας καλούμενοι να υποστηρίξουν απόψεις στις οποίες δεν πιστεύουν αναγκαστικά.

Όλα τα debates του πρωταθλήματος, τα οποία θα είναι ανοιχτά στο κοινό, θα μεταδοθούν online μέσω Youtube Live ενώ ο τελικός θα λάβει χώρα σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα καλυφθεί τηλεοπτικά.

Ads

Το πρωτάθλημα είναι μια ευκαιρία για τους διαγωνιζόμενους να γνωρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης η οποία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate, μία από τις μεγαλύτερες φοιτητικές διοργανώσεις στον κόσμο, τον Δεκέμβριο του 2015.

​Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τους τελικούς του World Universities Debating Championship 2016 στη Θεσσαλονίκη, σήμερα 3/1/16 από τις 15:00 το πρωτάθλημα ρητορικής (debate).