Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 20:30 οι «Απρόβλεπτες Συναντήσεις στο café του ΙΑΝΟΥ» κάνουν ποδαρικό για το 2020 με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη και τον συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη, σε μια συζήτηση με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα για τον ψηφιακό και μη εκσυγχρονισμό της χώρας.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr
 
Λίγα λόγια για τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Ads

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια, με καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Αποφοίτησε το 2001 από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και σπούδασε πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέχρι το 2005. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής Κένεντι του Χάρβαρντ (μάστερ στις Δημόσιες Πολιτικές) και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (μάστερ στην Τεχνολογική Πολιτική). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, διατέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, όπου ασχολήθηκε ενεργά με ζητήματα νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Από το 2015 θήτευσε ως Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών «διαΝΕΟσις.
 
Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την κεντροαριστερά. Το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, κατακτώντας την έκτη θέση με 42.814 ψήφους. Κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Λίγα λόγια για τον Απόστολο Δοξιάδη

Γεννήθηκε στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας το 1953 και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Είναι γιος του γνωστού αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Κωνσταντίνου A. Δοξιάδη. Η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Στενήμαχο της Βόρειας Θράκης. Παρά το αρχικό ενδιαφέρον του για το μυθιστόρημα και τις τέχνες, έγραψε ένα άρθρο που στάθηκε αφορμή να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης σε ηλικία 15 ετών. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στην École Pratique des Hautes Études του Παρισιού. Μετά το πέρας των σπουδών του ο Δοξιάδης ασχολήθηκε με τη συγγραφή, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Για κάποια χρόνια εργάστηκε ως σκηνοθέτης στο θέατρο. Η δεύτερη ταινία του, Τεριρέμ (1986), κέρδισε το βραβείο του Διεθνούς Κέντρου Καλλιτεχνικού Κινηματογράφου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου το 1988. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του ήταν μυθοπλασία. Δημοσίευσε τέσσερα μυθιστορήματα: Βίος παράλληλος (1985), Μακαβέττας (1988), Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ (1992) και Τα τρία ανθρωπάκια (1997). Αρχικά γράφτηκαν στα ελληνικά, ωστόσο η μετάφραση που έκανε ο ίδιος στα αγγλικά τού Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ εκδόθηκε διεθνώς το 2000. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου το 1992 κατήγγειλε την Φρίντα Λιάππα για κακοποίηση παιδιού. Είναι συνιδρυτής της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που οργανώνει και στηρίζει λέσχες ανάγνωσης σε όλη την Ελλάδα. Ο Δοξιάδης πλέον γράφει τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, μια διαδικασία που την εξηγεί στην αυτοβιογραφική έκθεσή του με τίτλο What’s in a Name.
 
Link Εκδήλωσης:

     https://www.ianos.gr/events/sinantiseis-aprovleptes-kiriakos-pierrakakis-apostolos-doxiadis-ekd.html

Ads