«Έσπειρες θύελλες και θέρισες μαχαίρια» λέει το γνωστό λαϊκό τραγούδι απ’ το οποίο δανειστήκαμε τον τίτλο. Αυτό που αναδεικνύει η περίπτωση Νικητοπούλου, είναι πιο βαθύ από το βόλεμα ημετέρων, στην συγκεκριμένη περίπτωση του συζύγου της. Είναι πιο επικίνδυνο από στημένες προεκλογικές χαιρετούρες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το γραφικό «Τι γκόμενος είσαι καλέ». Είναι πιο σοβαρό από τη θλιβερή  διαπίστωση ότι, ναι στους κόλπους της ΝΔ, βρίσκουν θαλπωρή και μερικοί ακροδεξιοί.

Ads

Με την περίπτωση Νικητοπούλου, αποδεικνύεται περίτρανα η ακροδεξιά μετατόπιση μεγάλου μέρους της κοινωνίας εξαιτίας των προεκλογικών χειρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαίων στελεχών του κόμματος του. Με προεξέχον το Μακεδονικό και τις ενέσεις εθνικισμού, ο Κ. Μητσοτάκης βοήθησε ώστε να προσδεθούν στο άρμα μιας δήθεν προδοσίας συμπολίτες μας για να κάνει μετά την ανάληψη της εξουσίας στροφή 180 μοιρών. Ήταν όμως ήδη αργά.

Ο Κ. Μητσοτάκης, ακολουθώντας τα χνάρια Σαμαρά, ο οποίος έχτισε την πολιτική του καριέρα στο Μακεδονικό, έσπειρε θύελλες. Όμως τα μαχαίρια τα θερίζουμε όλοι μαζί.

Και θα ήταν μεγάλη πολιτική υποκρισία εκ μέρους τους να απορούν με τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο κόμμα τους με αφορμή την υπόθεση της ακροδεξιάς ανακοίνωσης της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Αυτά έπρεπε να τα σκεφτούν όταν κερνούσαν αντιπροσφυγικές κορώνες. όταν μιλούσαν για προδοσία και για έλλειψη φύλαξης των συνόρων μας. Όταν έκαναν τα στραβά μάτια στις δηλώσεις Μπογδάνου. Όταν έβαζαν πλάτη στις δηλώσεις Βορίδη και Άδωνη. Τώρα πέφτει το μισό κόμμα να τους φάει που δεν στέλνουν τους πρόσφυγες στο πυρ το εξώτερον και το άλλο μισό προσπαθεί να κρατήσει το φιλελεύθερο προφίλ να μην τους πάρουν είδηση  οι ευρωπαίοι και οι οργανώσεις. Ήδη έχουμε την πρώτη καταδικαστική απόφαση για την κυβέρνηση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ads

Η ακροδεξιά μετατόπιση είναι εδώ. Γι’ αυτό δεν αισθάνεται την ευθιξία να πει δυο λέξεις ο πρωθυπουργός για τα «Χουντογλέντια» στα οποία φαίνεται να συμμετείχε πριν μερικά χρόνια ο κος Βορίδης. Γι’ αυτό δεν αντιδρά κάνεις στη φωτογράφιση της κυρίας Μαρέβας με τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ, γι’αυτό υπογράφουν φορα πάρτιδα οι νεοδημοκράτες που έχουν θητεύσει πλάι σε «μετριοπαθείς» δεξιούς όπως ο κος Χατζηδάκης ανακοινώσεις χρυσαυγίτικης χροιάς, γι’αυτό παίρνουν θάρρος δεξιοί δήμαρχοι με ακροδεξιά φωνή και αρνούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Έσπειραν θύελλες, αλλά τα μαχαίρια τα θερίζουμε όλοι μαζί παρέα.