Το να έχεις εκατόμβη καθημερινά και σχεδόν 200 μελλοθάνατους, διασωληνωμένους  εκτός ΜΕΘ, είναι τραγωδία. Το να θες να μονιμοποιήσεις  υπό αυτές τις συνθήκες 4.000 ιερείς, είναι κωμωδία. Όλο μαζί γίνεται ιλαροτραγωδία. Θυμίζει το ανέκδοτο για τον θρασύ πωλητή που όταν του ζητούν χαρτί υγείας απαντά πως έχει κάτι πολύ ανώτερο, έχει γυαλόχαρτο! Αν χρειαστείτε γιατρό δεν έχουμε, αλλά μας περισσεύει παππάς …

Ads

Η κυβέρνηση τα γύρισε μετά την κατακραυγή. Δυστυχώς, γιατί θα επρόκειτο για ένα ακόμη θαύμα, όσο κι αν κάτι συνδικαλιστές βλάσφημοι δεν πιστεύουν στα θαύματα. Κακώς, γιατί θαύματα γίνονται και παραγίνονται! Διάφοροι πολιτικοί, όπως ο τέως υπουργός Υγείας αλλά κι ο τέως υπουργός Θρησκευμάτων, ομοφώνησαν ότι κάθε φορά που μια προσωπικότητα χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ ακόμη και σε συνθήκες πανδημικής σπανιότητας, αυτή ως εκ θαύματος βρίσκεται.

Δεδομένου μάλιστα ότι κάποιος εγκέφαλος είχε την φαεινή ιδέα να εξαιρέσει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια από την μάχη της covid, προκειμένου να επαυξήσει τα κέρδη τους, οι εν λόγω προσωπικότητες συνωθούνται στις θύρες των κρατικών ΜΕΘ. Κάποιοι μη επώνυμοι, που ενδεχομένως να είναι νεότεροι ή πιο βιώσιμοι, φαίνεται να βολεύονται με κάτι imitation πχ με διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ …

Κάπου εκεί όμως σταματούν τα θαύματα. Όσοι διασωληνωθούν και μείνουν εκτός, από ένα σημείο και μετά, ακόμη κι αν τελικώς βρεθεί κλίνη δεν έχουν τύχη.

Ads

Ο κ. υπουργός…

Ο μεν της επικοινωνίας το χαρακτήρισε εμετικό, όχι το φαινόμενο αλλά την ανάρτηση του! Καταληφθείς από ιερά αγανάκτηση έδειξε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ για το έγκλημα Ο πρόεδρος των απανταχού δαπιτών και οννεδιτών έχει άραγε αποκλειστικά νεανική πολιτική πελατεία; Γονείς δεν έχουν οι ψηφοφόροι του; Δεν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο στο υπουργείο Υγείας, στο ΕΚΑΒ ή σε δ/ντή ΜΕΘ με τέτοιο αίτημα;

Άραγε το αίτημα του δεν αποτελούσε πίεση για τροποποίηση της σειράς προτεραιοποίησης ή/και παράκαμψης της «λίστας»; Τι αιτείτο, να μην ξαπλώνουν οι γιατροί στις κλίνες οι ίδιοι; Εμετικό  πράγματι, αλλά μπορεί και να μην το έχει κάνει ποτέ γιατί φαίνεται αθώα φυσιογνωμία. Φίλα σταυρό, υπουργέ μου και θα σε πιστέψουμε.

Ο της Υγείας, βλέποντας ότι ο εχθρός απειλούσε να αμαυρώσει την βέβαιη νίκη, στράφηκε λαύρος εναντίον του. Έστειλε λοιπόν τον κ Γιαννάκο με αναφορά του στον Εισαγγελέα, με την αιδήμονα σιωπή του ΚΙΝΑΛ του οποίου στέλεχος είναι ο συνδικαλιστής (δεν είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ …). Φαντάζομαι ότι ο κ Πλεύρης θα διαγράψει οσονούπω και τους ΔΑΚίτες συμβούλους της ΠΟΕΔΗΝ με τις ψήφους των οποίων ο κ Γιαννάκος εξελέγη Πρόεδρος.

Η κυρία καθηγήτρια

Η κα Κοτανίδου εμφανίστηκε αίφνης και ως να μην έχει καταλάβει για ποια χτυπά η καμπάνα. Πρόκειται για την εξειδικευμένη σε νόσους θρησκευτικών ηγετών διευθύντρια της λεγομένης MEΘ VIP του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, την πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας και ειδική σύμβουλο του Πρωθυπουργού. Μίλησε για το θέμα των ημερών, επιχειρώντας να ανασκευάσει τα λεγόμενα για αδιαφανή και μεροληπτική διαλογή.

Κατ’ αρχάς ως διευθύντρια της ΜΕΘ παραδέχτηκε ότι συμμετέχει στις αποφάσεις διαλογής χωρίς να διευκρινίζει το πώς και το γιατί. Πως έχει από τον Ευαγγελισμό την ολική εικόνα των αναγκών ώστε να κάνει την διαλογή; Αν από την λίστα των εκατοντάδων μπορεί να διαλέξει/επιλέξει όποιον θέλει, κατά την κρίση της και μη έχοντας ευθύνη για το τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι, τότε όπερ έδει δείξαι…

Βεβαίως, κι αυτή όπως κι ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, έχουν ψηφισμένο ακαταδίωκτο. Αλί στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους ιατρούς και τρισαλί στους ασθενείς, μέσα στην τραγωδία.

Και τι ακριβώς είπε, αρμοδίως ή αναρμοδίως; Δεν είπε φυσικά τίποτε για την ειδική πτέρυγα επισκόπων κι αρχιεπισκόπων που διαθέτει, διόρθωσε όμως τους Έλληνες για τα φτωχά ελληνικά τους και την επιμονή τους να λένε την διαλογή, επιλογή. Δεν σκέφτηκε ότι για να επιμένουν τόσο, ίσως κάτι να υπονοούν.

Μέχρι τώρα την έχουν «φωτογραφίσει» εκτός του κ.Παπανικολάου («πανεπιστημιακές καβάτζες»), η κα Παγώνη («ας απολογηθούν αυτοί που το διαχειρίστηκαν για τον Κοσμά Αιτωλίας») αλλά και το ΕΚΑΒ που υπαινίχθηκε δια του κ. Μαθιόπουλου ότι ίσως η συγκεκριμένη κλίνη δεν εμφανίστηκε ποτέ ως κενή στο σύστημα του. Τι τής δίνει την άνεση να κάνει και τον τιμητή των αδαών;

Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να μετρήσει τις προσωπικότητες σε αυτή την ΜΕΘ κατά τους τελευταίους 22 μήνες ούτε να ρωτήσει επί ποιων άλλων ασθενών συγκεκριμένα επικράτησε και πως ακριβώς, με αστραπιαία μάλιστα ταχύτητα, ο δυστυχής μητροπολίτης. Πολύ περισσότερο δεν υπήρξε επίδειξη τεκμηρίου εφαρμογής της απόφασης του ΚΕΣΥ ως εγκυκλίου, οδηγίας, εντολής ή έστω κι ενός απλού πρακτικού ως δείγματος για την πρακτική εφαρμογή της κατά την διαλογή.

Αλλά και για το εσωτερικό των μονάδων τα νέα δεν είναι καλά, ιδιαίτερα για μονάδες της Περιφέρειας που έφθασαν σε θνητότητα μεγαλύτερη του 90% ή για μονάδες στημένες ‘στο ποδάρι’ με λειψό προσωπικό και επιστρατευμένο από δω κι από κει, χωρίς εκπαίδευση και συνοχή (καταγγελίες Βασιλακόπουλου).

Ήταν άραγε εντελώς τυχαίο και το ποιος διακομιζόταν στην μια κατηγορία και ποιος στην άλλη; Γιατί δεν δίνουν πχ το πρακτικό της διαλογής για τους τρείς ασθενείς που διακομίστηκαν στο Αγρίνιο από μακριά (Ευρυτανία, Καρδίτσα, Πελοπόννησο); Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω στους αναγνώστες το σαράντα(νεκροί) στους σαράντα (διασωληνωμένους), πράγμα το οποίο ο διαλέγων προφανώς γνώριζε.

Δεδομένων των όσων ήδη έχει παραδεχθεί ο υπουργός κ Πλεύρης κι ο καθ. Θ Ζαούτης (ΕΟΔΥ) για την θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ κατά την πανδημία, δεν ένιωσε η καθηγήτρια καν την ανάγκη να δώσει μια εξήγηση για τις διαβεβαιώσεις που η ίδια έδινε περί του αντιθέτου, από το επίσημο βήμα της ενημέρωσης στην Αριστοτέλους

Οι διαβεβαιώσεις της που δεν αναθεωρήθηκαν ποτέ, στο βίντεο που ακολουθεί. Οσοι έχετε υπομονή, δείτε στο 14’έως 17’ :