Η βιρτουοζιτέ των κυρίαρχων ΜΜΕ στην αναγωγή εθνοπαραφρόνων σε εθνικούς ήρωες και στην αποσιώπηση της ακροδεξιάς καταγωγής τους για να τους προσδώσουν «εθνικά χαρακτηριστικά» είναι απαράμιλλη. Το εθνομιντιακό αφήγημα χρειάζεται σύγχρονους ήρωες, ακόμα και καταφανώς διαταραγμένους ή με τατουάζ σβάστικα στον εγκέφαλο. Τους ξεπλένει όπως όπως και τους κάνει viral για λίγες μέρες. Μετά θα βρει άλλους. Δε γεννιούνται ήρωες υψηλής παστερίωσης στις μέρες μας.

Ads

Η δημιουργός του κινήματος «Διέξοδος Ελλάς», Μακεδονομάχισσα των συλλαλητηρίων, διοργανώτρια αγώνων kick box και guest του Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο Γεωργία Μπιτάκου πέρσι καλούσε από τα μεγάφωνα τον κόσμο να εισβάλει στη Βουλή. Αυτή είναι για τα μίντια «ο λαός που τα έψαλε στον Τσίπρα» στο αεροπλάνο.

Πριν χρόνια η «ηρωική δασκάλα», «σύγχρονη Μπουμπουλίνα» και «θηλυκός Λεωνίδας» Χαρά Νικοπούλου γινόταν καμάρι των ΜΜΕ για την εθνικιστική αντιπαιδαγωγική δράση της που πυροδοτούσε ένταση στη Θράκη. Μίλαγε στα μουσουλμανάκια για «το μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου» κι έβαζε τη μικρή Εμινέ να απαγγείλει: «Βάλε τους Τούρκους εμπροστά / σαν το χασάπη τα τραγιά / καπετάνιε μας λεβέντη / που όλη η Τουρκιά σε τρέμει». Την τίμησε η Ακαδημία Αθηνών με αργυρό μετάλλιο ανδρείας. Όλα αυτά πριν γίνει συνεργάτης του Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλιόπουλου.

Πέρσι τέτοιες μέρες ήταν ο “ονειροπόλος νέος με το καλάσνικοφ”, ο στρατόκαυλος ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας που άνοιξε πυρ κατά των ειδικών δυνάμεων στην Αλβανία, πράξη που τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με ενός λεπτού σιγή και έδωσε την ευκαιρία στον Ανδρέα Λοβέρδο για άλλη μια δήλωση που θύμιζε τι εστί Ανδρέας Λοβέρδος: “Λένε ότι ο Κατσίφας ήταν παραβατικός. Ο Ζακ δεν ήταν παραβατικός;“ Ο Κατσίφας υποστήριζε τη ΜΑΒΗ κι έγραφε «Ελάτε να την κατεβάσετε την ελληνική σημαία. Θα σας νεκροφιλήσουν οι πουτάνες σας».

Ads

Πηγή: Αντίφωνο