Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι που ξυλοκόπησαν προχθές τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ,  έδωσαν «πάσα στον κενό χώρο» στους φανατικούς της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ads

Είχαν αποθαρρυνθεί τον τελευταίο καιρό, επειδή η κυβέρνηση δεν έγινε τον επαρκή «μεταρρυθμιστικό οίστρο» στον τομέα των γκλομπ,  καθυστερώντας την είσοδο των ειδικών αστυνομικών μονάδων στα ΑΕΙ, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να φωνάξουν: «Υποκρισία τέλος», ήταν ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος στα χθεσινά Νέα. Το κύριο άρθρο έγραφε:

Ξυλοδαρμοί. Διαπομπεύσεις. «Κτισίματα». Θανατικές απειλές. Φθορές περιουσίας. Λειτουργία «επιχειρησιακών στρατηγείων», που αποτελούν ορμητήρια για επιθέσεις. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν γίνει ένα είδος κράτους εν κράτει, όπου αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες ή προβοκάτορες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, λύνουν λογαριασμούς, τιμωρούν, εκδικούνται ή εκβιάζουν. ..

..Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει. Η κοινωνία πρέπει να φωνάξει ένα Ως εδώ!», ξεκινούσε το άρθρο, πριν καλέσει την κυβέρνηση να στείλει την αστυνομία εδώ και τώρα: «Ήδη έχει αργήσει πολύ και η καθυστέρηση αυτή εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας.

Ads

Δεν ξέρω αν είναι υποκρισία, αλλά αυτό-λογοκρισία σίγουρα είναι. Σε ολόκληρη την εφημερίδα, η επίθεση των κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ αναφέρεται παρεμπιπτόντως σε δύο γραμμές, σε ένα ρεπορτάζ για τον «Κλεφτοπόλεμο» και τη βία των αναρχικών. Και σε κάθε περίπτωση, ούτε μέσα σε αυτό το ρεπορτάζ ούτε σε κανένα άλλο σημείο, δεν αναφέρονται οι κατηγορίες για διαφθορά και παιδεραστία κατά του ξυλοκοπημένου καθηγητή και οι αποκαλυπτικές, σοκαριστικές μαρτυρίες της σχετικής δικογραφίας.

Μην ρωτάτε τώρα αν υπάρχει η είδηση ότι η υπουργός Παιδείας είχε ενημερωθεί πολύ νωρίτερα για τις απίστευτες κατηγορίες, όπως και ο υφυπουργός της, που παρά τα ντοκουμέντα δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα περί παιδεραστίας. ‘Η η αν δημοσιεύεται η άλλη είδηση, ότι η κυβέρνηση είχε διορίσει τον ευυπόληπτο καθηγητή σε δύο κρατικές θέσεις, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του.

Διαβάστε επίσης: TVXS Αποκλειστικό: Με αυτό το εξώδικο η Ν. Κεραμέως είχε ενημερωθεί από τον Μάρτιο για τις σκοτεινές υποθέσεις στην ΑΣΟΕΕ

Αυτές οι -πραγματικές- ειδήσεις έχουν λογοκριθεί και υπάρχει σοβαρός λόγος γύρω για αυτό: η όλη δυσοσμία του σκανδάλου στην ΑΣΟΕΕ, οι σοβαρότατες κατηγορίες περί  παιδεραστίας, οι μπίζνες και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των καθηγητών καθώς και η απάθεια της πρυτανικής αρχής που έβλεπε τα κακοποιημένα Ρουμανάκια να περνούν, όλη αυτή η μπόχα  αποδεικνύει ότι το πρόβλημα στα ΑΕΙ είναι πολύ μεγαλύτερο.

Φυσικά υπάρχουν απαράδεκτα φαινόμενα βίας στα Πανεπιστήμια. Στην τελευταία επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κάτι Σοσιαλφασίστες (Σοσιαλιστές στα λόγια, Φασίστες στην πραξη) παρίσταναν και αυτοί την αστυνομία και χτύπησαν τον αγωνιστή της αντίστασης Ν.,Μανιό, Τις προάλλες, χουλιγκανό- μπαχαλάκηδες με μυαλό κουκούτσι, κόλλησαν αγγελία θανάτου για τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Αλλά ο σεβασμός στους χώρους διδασκαλίας, ο διάλογος και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η προώθηση της επιστημονική έρευνας και καινοτομίας, δεν είναι θέματα που μπορεί να αναλάβει η αστυνομία. Οποίος γνωρίζει έστω και λίγο τις συνθήκες που επικρατούν, ξέρει με την παρουσία της τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Φυσικά χρειάζεται  πλέον να ελέγχεται η είσοδος στα ΑΕΙ, αλλά από υπαλλήλους των Ιδρυμάτων, όχι από τα ΜΑΤ.

Γιατί ο σεβασμός στους Πανεπιστημιακούς χώρους, τους θεσμούς και τους καθηγητές δεν επιβάλλεται. Εμπνέεται. Όταν οι καθηγητές εγκληματούν και ο Πρύτανης κοιτάει αλλού, όταν η κυβέρνηση και τα  ΜΜΕ διυλίζουν την ανομία αλλά καταπίνουν την παιδεραστία, δεν μπορείς να επιβάλλεις στους φοιτητές να είναι αρνάκια.

Εκτός πια και αν εκτός από τους φελλούς που παριστάνουν τους αριστερούς και τους αναρχικούς, θα κυνηγήσει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τους παιδεραστές.