Με τις εκλογές του Ιουλίου οι Έλληνες κατέστησαν κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα τα fake news. Αφού τα μούσια κατάφεραν να φέρουν πίσω τους ανθρώπους που μας χρεοκόπησαν, αυτά θα μας κυβερνήσουν. Ως εικόνα και ως περιεχόμενο.

Ads

Μαζεύτηκαν αξύριστοι. Ο πρωθυπουργός που έπαιζε μονό μπασκετάκι στα Χανιά την ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Ο περιφερειάρχης Στερεάς που τα κανάλια δε λένε ότι παραμένει ακόμα περιφερειάρχης, μην τυχόν του χαλάσουν το image και δε φάμε στη μάπα τέταρτη γενιά Μητσοτάκηδων. Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής που έτρωγε αστακούς στην Πάρο και τη Μύκονο την ώρα της καταστροφής.

Μαζεύτηκαν αξύριστοι. Στης Εύβοιας την ολόμαυρη ράχη, να επιβλέψουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά όταν πια η φωτιά είχε σβήσει. Αξύριστοι, γιατί η φυσική καταστροφή έχει δική της πολιτική λογική: Πετάχτηκα όπως ήμουν και ήρθα! Την τέταρτη μέρα της πυρκαγιάς; Την τέταρτη μέρα, γιατί όχι; Τηλε-ανεγκέφαλοι μάς ψήφισαν, σε αυτούς απευθυνόμαστε, είναι το target group μας. Αν ο Θεός είχε δώσει και είχε εκλεγεί πρωθυπουργός η Ντόρα (η μόνη από την οικογένεια που γλιτώσαμε), θα είχε πάει στα Ψαχνά με ρόμπα.

Τώρα που δεν έχουμε παρά δυο – τρεις γυναίκες στην κυβέρνηση, της μόδας δεν είναι οι ρόμπες αλλά τα μούσια. Τα μούσια της τάχα μου ετοιμότητας, της εικονικής θλίψης, του δήθεν πένθους, του «εγώ μπορεί να έπαιζα μπάσκετ αλλά συμπαρίσταμαι», για να πει ο συνταξιούχος και η μεσήλικη νοικοκυρά (αυτοί είναι οι ψηφοφόροι του Κυριάκου και το ξέρει): «Είδες ο άνθρωπος. Ούτε να ξυριστεί δεν πρόλαβε».

Ads

Οι υπουργοί είδαν τον πρωθυπουργό, οι βουλευτές τους υπουργούς, οι δήμαρχοι τους βουλευτές κι έτσι όλη η νεοδημοκρατική Ελλάς έγινε μία απέραντη αξυρισιά. Όμως το μούσι, σημειολογικά, σημαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ από το look της φυσικής καταστροφής. Το μούσι είναι το μεγάλο όπλο με το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνά: Μούσια, ψέματα, τα οποία η ΝΔ θα εκτοξεύει και τα ΜΜΕ θα μεταδίδουν. Υπάρχει αντίρρηση; Υπάρχει αντίλογος; Υπάρχει ένα -έστω ένα- κανάλι που να αντιμετωπίζει πλουραλιστικά κυβέρνηση και αντιπολίτευση;

Θα λέει ο Κικίλιας ότι το κράτος θα καλύψει τα νοσήλια του εγκαυματία πυροσβέστη στο δημόσιο ΚΑΤ, τα ΜΜΕ θα πανηγυρίζουν και ο παππούς θα λέει στη γιαγιά «είδες ο Κικίλιας;». Θα αποκλείονται 1500 ξένοι τουρίστες στη Σαμοθράκη εννέα μέρες και η είδηση θα είναι στα κανάλια τελευταία πριν από τα αθλητικά. Και όταν πια, λόγω της μείζονος σημασίας του γεγονότος, θα τους ξεφεύγει το κρυμμένο γεγονός και θα γίνεται θέμα συζήτησης, θα βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα λέει «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι μικρό το λιμάνι της Σαμοθράκης». Τα ΜΜΕ θα μεταδίδουν την είδηση χωρίς απάντηση ότι «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι μικρό το λιμάνι της Σαμοθράκης» και η γιαγιά θα λέει στον παππού «είδες, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι μικρό το λιμάνι της Σαμοθράκης». Γιατί; Γιατί έχει η γάτα μου ένα αφτί, είναι η απάντηση στη μιντιακή δικτατορία των ημερών μας.

Με τις εκλογές του Ιουλίου οι Έλληνες κατέστησαν κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα τα fake news. Αφού τα μούσια κατάφεραν να φέρουν πίσω τους δωρολήπτες, τα λαμόγια, τους ανθρώπους που μας χρεοκόπησαν, αυτά θα μας κυβερνήσουν. Ως εικόνα και ως περιεχόμενο.

Πηγή: altsantiri.gr