Δεκαέξι μήνες μετά από την αδιανόητη επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, δηλώνοντας πως αν και της είναι εξαιρετικά δύσκολο για πρακτικούς και συναισθηματικούς λόγους, θέλει όμως, κι έτσι έγινε, να βρεθεί σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει στα μάτια την 37χρονη που με μία κίνηση ακραίας βίας, της άλλαξε δραματικά τη ζωή.

Ads

Γιατροί, συγγενείς και φίλοι την συμβούλεψαν να μην παρευρεθεί, γιατί θα της ήταν σωματικά και ψυχικά επίπονο. «Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα» απάντησε και πήγε, φορώντας την ειδική μάσκα, καπέλο και γάντια.

Η γυναίκα που της επιτέθηκε με αυτόν τον αποκρουστικά άγριο τρόπο δεν ήταν εκεί, ήταν όμως οι δημοσιογράφοι με προταγμένα τα μικρόφωνα και τις κάμερες, για να της δείξουνε τι έπαθε.

Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και κάμεραμαν έπεσαν πάνω της σαν κοράκια για ένα κοντινό πλάνο. Σπρώχνοντας και βρίζοντας ο ένας τον άλλον, δίχως επίγνωση καμιά, δίχως την ανθρωπιά αυτή που ποτέ δεν προσβάλει, δεν παραβιάζει, νιώθει και συμπονά. Όσο κι αν η Ιωάννα έδειχνε σαστισμένη, αυτοί ορμούσαν με τις μηχανές και τα μικρόφωνα σαν να έβλεπαν «εξωγήινο», δίχως καμία συστολή.

Ads

Τραβούσαν φωτογραφίες και μαγνητοσκοπούσαν με μανία, κάνοντας ανόητες κι ανούσιες ερωτήσεις, κακοποιώντας για άλλη μια φορά την κακοποιημένη.

Τα είχε υπολογίσει όλα η Ιωάννα για να παραστεί σήμερα στη δίκη, όχι όμως και τους ασυνείδητους δημοσιογράφους.

Συγκλόνισε με το σθένος της, λένε οι περισσότεροι τίτλοι των ρεπορτάζ. Ναι, η Ιωάννα είναι γενναία, αυτοί απλώς χυδαίοι.