Δεν έχω στοιχεία για να αντικρούσω τον βουλευτή της ΝΔ κ. Καλλιάνο, που δήλωσε ότι η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα έκλαψε μπροστά στον ίδιο και τον υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο. Το μόνο που μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά,  είναι η ασέβεια που κάπου διάβασα: ότι δηλαδή η Μεχαλόχαρη και ο σημερινός υπουργός επί της Αστυνομίας ήταν μαζί στην ΚΝΕ (όταν ο τελευταίος ήταν γραμματέας της οργάνωσης).

Ads

Σε κάθε περίπτωση, τα δάκρυα της Παναγίας είναι καλό νέο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο κ. Καλλιάνος έχει αυξημένες ελπίδες να επανεκλεγεί, με τους σταυρούς των θεοσεβών: σπάνια η Θεομήτωρ δακρύζει όταν δει βουλευτή, ακόμη και της ΝΔ. Αυτό το θετικό νέο αφορά μόνο τον ίδιο τον κ. Καλλιάνο, αλλά το επισημαίνω γιατί, πλησιάζοντας οι εκλογές, μπορεί να έχουμε ως εκ θαύματος, δακρύβρεχτα περιστατικά και με άλλους βουλευτές.

Διαβάστε επίσης: «Η εικόνα της Παναγίας έκλαψε μπροστά σε Θεοδωρικάκο και Καλλιάνο» – Το Twitter «έκλαψε» από τα γέλια

Το καλό νέο που μας αφορά είναι ότι, δακρύζοντας μπροστά στους δύο κυβερνητικούς παράγοντες, η Μεγαλόχαρη  ίσως δίνει σήμα ότι μπορεί να  μας λυπηθεί για το ανεξέλεγκτο φούντωμα της πανδημίας,  για την οποία ο κ. Μητσοτάκης μας είχε διαβεβαιώσει την άνοιξη ότι διανύουμε «το τελευταίο μίλι».

Ads

Πρόκειται για το πιο μακρύ μίλι στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων ξεπερνάει καθημερινά το άλλο. Έγκυροι μελετητές των αριθμών, μου έλεγαν τις προάλλες ότι περί τα Χριστούγεννα θα έχουμε 500 διασωληνωμένους στην καλύτερη περίπτωση και 650 στη χειρότερη. Με δεδομένο ότι, από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι χθες Δευτέρα (430), οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 100 περίπου, η παραπάνω δυσοίωνη πρόβλεψη μπορεί να διαψευστεί προς το χειρότερο. Γιατί η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε νοσηλείες και διασωληνώσεις.

Η βοήθεια από την Παναγία γίνεται ακόμη πιο επείγουσα, γιατί η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για το νέο κύμα της πανδημίας. Στην πραγματικότητα δεν έχουν μελετηθεί από το κυβερνητικό επιτελείο οι αιτίες της σημερινής έξαρσης. Σε τι βαθμό ευθύνεται το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και σε ποιον άλλοι παράγοντες, όπως πχ η αρνητική επιρροή της εκκλησίας σε συγκεκριμένες περιοχές όπου κυριαρχούν ψιλο-ψεκασμένοι ιεράρχες.

Ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας που δεν έχει μελετηθεί- ή μήπως αποσιωπάται;- είναι ο ρόλος των σχολείων στα κρούσματα. Στους μαθητές αποδίδεται στη Μεγάλη Βρετανία, η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται, παρά τα πολλά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού: οι μαθητές μολύνονται 15 φορές περισσότερο από τους 80άρηδες, σύμφωνα με μια επίσημη βρετανική μελέτη, πριν από 10 μέρες.

Η κυβέρνηση δεν τολμά να αγγίξει τα παραπάνω θέματα ταμπού και τότε αρχίζει να γαβγίζει ο σκύλος του Παβλόφ: τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει αφορούν ξανά την εστίαση! Εξετάζουν να μην υπάρχει στους εξωτερικούς χώρους μουσική (μάλλον ο κ. Πλεύρης πιστεύει ότι κολλάει με τις νότες) ενώ οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης αν έχουν πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο, αυτά δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος. Ειδάλλως θα θεωρούνται κλειστοί χώροι!

Διαβάστε επίσης, Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Αναρωτιέται κανείς πόσο μπουμπούνες θα ήταν στο σχολείο,  αυτοί που νομίζουν ότι έτσι θα ανακόψουν τον κοροναϊό. Αν αναλογιστεί πάντως κανείς την προχθεσινή βράβευση του Βασίλη Κικίλια για «την εξαιρετική αντιμετώπιση της πανδημίας» από τον Σύνδεσμο Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων, καταλαβαίνει κανείς ότι σε αυτή τη χώρα όλα είναι δυνατά.

Το γεγονός πάντως ότι η Παναγία δάκρυσε όταν είδε Θεοδωρικάκο φάτσα-κάρτα, ίσως τον βοηθήσει να φωτίσει ώστε να λυθεί το μυστήριο μιας είδησης, την οποία η κυβέρνηση και τα φιλικά μέσα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να πνίξουν: όπως προκύπτει από τα ηχητικά ντοκουμέντα της καταδίωξης στο Πέραμα, που οδήγησε στον θάνατο τον 18χρονο, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ γνώριζαν  από την πρώτη στιγμή ότι στο όχημα επέβαιναν τρεις Ρομά.

Διαβάστε επίσης: Τα ψέματα της αστυνομίας

Οι  αστυνομικοί είπαν ψέματα ότι δεν το ήξεραν αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Το ερώτημα είναι πώς το ήξεραν, δεδομένου ότι η καταδίωξη έγινε βράδυ; Τους παρακολουθούσαν και είχαν δει από πριν ότι πήγαν να κλέψουν; Αλλά υποτίθεται ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν δεν σταμάτησαν σε έλεγχο. Και αν το ήξεραν, αυτό έχει σχέση με το γάζωμα του αυτοκινήτου; Το γεγονός ότι η είδηση λογοκρίνεται ακόμη και στα κυριακάτικα εκτενή δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου για την υπόθεση, προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες απορίες.